ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κορωνοϊός-Ισραήλ: Η αστυνομία κάνει περιπολίες – Ελέγχει τα σπίτια όσον βρίσκονται σε καραντίνα

Κορωνοϊός-Ισραήλ: Η αστυνομία κάνει περιπολίες – Ελέγχει τα σπίτια όσον βρίσκονται σε καραντίνα

Στο Ισραήλ η αστυνομία κάνει περιπολίες και βλέπει αν ο κόσμος τηρεί την καραντίνα, στην οποία μπήκε η χώρα εξαιτίας του κορωνοϊού.

Φορώντας ολόσωμες προστατευτικές στολές, ιατρικές μάσκες και γάντια, Ισραηλινοί αστυνομικοί χτυπούν την πόρτα του διαμερίσματος μιας νεαρής γυναίκας που έχει τεθεί σε αυτο-απομόνωση, ως προληπτικό μέτρο ενάντια στη διασπορά του νέου κορωνοϊού.

Έκπληκτη που βλέπει τους αστυνομικούς στο σπίτι της, η γυναίκα τους διαβεβαιώνει ότι νιώθει καλά κι ότι θα παραμείνει άλλες 10 ημέρες σε καραντίνα.

«Ευτυχώς, όλα είναι καλά», τους απαντάει.

Η αστυνομία άρχισε να συνοδεύει τους επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας στις περιπολίες για την τήρηση της καραντίνας πριν από λίγες ημέρες, εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου Μίκι Ρόζενφελντ, αφού περιστατικά είδαν το φως της δημοσιότητας κατά τα οποία άνθρωποι που πιάστηκαν να παραβιάζουν την απομόνωση επιτέθηκαν εναντίον των επιθεωρητών.

«Κυκλοφορούμε, πηγαίνουμε από σπίτι σε σπίτι, από διαμέρισμα σε διαμέρισμα προσπαθώντας να εντοπίσουμε ανθρώπους που θα έπρεπε να βρίσκονται απομονωμένοι και δεν είναι», επισήμανε ο Ρόζενφελντ.

«Συλλάβαμε δύο ανθρώπους τις τελευταίες 48 ώρες».

Περίπου 70.000 άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους, στο Ισραήλ, με στόχο να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος της διασποράς του ιού. Τουλάχιστον 255 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στη χώρα, όπου δεν έχει καταγραφεί προς το παρόν κανένας θάνατος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αρχές συστήνουν σε οποιονδήποτε ταξιδεύει από το εξωτερικό ή είχε επαφή με ασθενή του Covid-19 να τεθεί σε καραντίνα για ένα διάστημα 14 ημερών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.