Σκιάθος: Ιταλοί συνεχίζουν τις βόλτες αγνοώντας τον κορωνοϊό – Έξαλλος ο δήμαρχος του νησιού

Σκιάθος: Ιταλοί συνεχίζουν τις βόλτες αγνοώντας τον κορωνοϊό – Έξαλλος ο δήμαρχος του νησιού

Την αγωνία του για την παρουσία τουριστών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ιταλία, που κάνουν αμέριμνοι βόλτες στη Σκιάθο εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού μίλησε ο δήμαρχος του νησιού Θοδωρής Τζούμας.

«Δύο Ιταλοί ήρθαν την περασμένη εβδομάδα από το Μιλάνο που έψαχναν να νοικιάσουν κατάστημα για το καλοκαίρι. Έμεναν σε πανσιόν που ήταν παρανόμως ανοιχτή. Δεν πήγαν στο κέντρο υγείας, τους εντόπισε η αστυνομία αλλά αυτοί δεν θέλουν να φύγουν» είπε αρχικά ο κ. Τζούμας.

«Τους ρώτησε ο διευθυντής του κέντρου Υγείας πώς ήρθαν στην Ελλάδα και αυτοί απάντησαν ότι βρίσκονταν ήδη εδώ και 10 ημέρες στην Αθήνα αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε» προσθέτει για τους Ιταλούς ο δήμαρχος Σκιάθου.

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, το βράδυ της Πέμπτης «με πήρε οικογένεια αν μπορεί να τους νοικιάσει σπίτι και τους απάντησα “όχι”».

«Έρχονται Γάλλοι, Γερμανοί κ.α. Έχουμε επισκέπτες που είτε αδιαφορούν είτε δεν γνωρίζουν. Στείλαμε επιστολές σε υπουργεία ζητώντας την απαγόρευση επικοινωνίας με την Σκιάθο με ελεύθερη όμως διακίνηση προϊόντων» συμπληρώνει ο κ. Τζούμας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δήμαρχος Σκιάθου, τέλος, απευθύνει έκκληση για βοήθεια καθώς, όπως είπε, «είμαστε ανοχύρωτοι και δεν υπάρχει υποδομή στο κέντρο υγείας να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα. Δεν υπάρχει μηχανισμός ελεγκτικός. Συζητούσαμε με τον Λιμενάρχη πώς θα διαμορφώσουμε έναν χώρο για να γίνεται ένας έλεγχος από που έρχονται οι επισκέπτες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.