ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Χωρίς αποτέλεσμα (και) στην Ισπανία η απαγόρευση κυκλοφορίας: 832 νεκροί σε ένα 24ώρο – 8.189 νέα κρούσματα!

Χωρίς αποτέλεσμα (και) στην Ισπανία η απαγόρευση κυκλοφορίας: 832 νεκροί σε ένα 24ώρο – 8.189 νέα κρούσματα!

Τραγικά είναι τα νέα από την Ισπανία. Μέσα σε μόλις 24 ώρες 832 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό. Αυτό αποτελεί «μαύρο» ρεκόρ για την χώρα της Ιβηρικής, με τους νεκρούς από τον ιό να ανέρχονται πλέον σε 5.690.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ισπανία ανέρχονται σε 72.248 από τα 64.059 που είχαν ανακοινωθεί την Παρασκευή.

Η Ισπανία είναι από τις χώρες της Ευρώπης που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού καθώς μαζί με την Ιταλία είναι οι χώρες που έχουν πληρώσει το βαρύτερο τίμημα με χιλιάδες νεκρούς.

Μετά το σημερινό τραγικό απολογισμό αποδεικνύεται περίτρανα πως η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν φέρνει σημαντικά αποτελέσματα, καθώς αυτοί οι θάνατοι και τα νέα κρούσματα προέρχονται από τις τελευταίες δύο εβδομάδες κατά της διάρκεια των οποίων, η Ισπανία είναι σε καραντίνα, με απαγόρευση κυκλοφορίας (14 Μαρτίου).

Μάλιστα και στην Ιταλία που βρίσκεται σε ολικό lockdown εδώ και αρκετές βδομάδες καθημερινά σημειώνεται ρεκόρ νεκρών και κρουσμάτων.

Φαίνεται πως κύριο λόγο στην διάδοση ή μη του ιού έχουν οι κλιματολογικές συνθήκες (θερμοκρασία-υγρασία) που εξαρτούν την δύναμη του ιού και την μεταδοτικότητα του.

Αυτό άλλωστε το παραδέχθηκε και ο κ.Τσιόδρας πριν λίγες ημέρες λέγοντας πως «ο ιός δεν αγαπάει τον ζεστό καιρό».

Δεν είναι τυχαίο που πιο πολύ έχουν χτυπηθεί Νέα Υόρκη, Βόρεια Ιταλία και Βόρεια Ισπανία οι οποίες έχουν ιδανικό κλίμα (χαμηλή θερμοκρασία – σχετικά υψηλή υγρασία). Βέβαια σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση είχαν και οι πολλές πηγές μετάδοσης και διάδωσης του ιού, δηλαδή αυτές οι περιοχές είχαν πολλούς επισκέπτες και ταξιδιώτες από την Κίνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος το τρίτο σημαντικό στοιχείο για τον περιορισμό ή μη της επιδημίας είναι η εύρεση ισχυρού αντιικού φαρμάκου (Favipiravir), το οποίο μέχρι στιγμής έχουν Κίνα, Ιαπωνία, Τουρκία και Ιράν και το οποίο έπαιξε ρόλο στην εξάλειψη της επιδημίας στην Κίνα και στην μη λήψη περιοριστικών μέτρων στην Ιαπωνία, παρόλο που έχει τον πιο γηρασμένο πληθυσμό παγκοσμίως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.