ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κορωνοϊός: Ουρές έξω από τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης (βίντεο)

Κορωνοϊός: Ουρές έξω από τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης (βίντεο)

Όσο ο κορωνοϊός εξαπλώνεται σε όλες τις μεγάλες πόλεις του κόσμου, τόσο αυξάνεται και η ταλαιπωρία των ασθενών. Η Νέα Υόρκη, εκτός από τους νεκρούς, βρίσκεται αντιμέτωπη και με ουρές έξω από τα νοσοκομεία της. Συγκεκριμένα αρκετοί είναι οι άνθρωποι που έχουν δημιουργήσει ουρά έξω από το νοσοκομείο Elmhurst, ενώ όλοι τους είναι ντυμένοι αρκετά ζεστά, καθώς το κρύο στην αμερικανική μεγαλούπολη παραμένει τσουχτερό.

Κοινό σημείο αναφοράς όλων, οι μάσκες που φορούν και κάποιες κουβέντες που ανταλλάσσουν περιμένοντας την σειρά τους για να εξεταστούν, ενώ συχνά οι σειρήνες των ασθενοφόρων που καταφτάνουν, ηχούν ανατριχιαστικές.

Ταυτόχρονα γιατροί του νοσοκομείου κάνουν γνωστές αρκετές λεπτομέρειες, άνθρωποι χτυπημένοι από τον ιό, πέθαναν στα επείγοντα. «Ζούμε σκηνές Αποκάλυψης» είπε στους New York Times η γιατρός Άσλι Μπρέϊ, η οποία μαζί με τους συναδέλφους της δίνουν την μάχη εναντίον του Covid-19. Δεκατρία άτομα πέθαναν μέσα σε 24 ώρες στο νοσοκομείο που εργάζεται, το οποίο είναι ήδη γεμάτο, έχοντας ξεπεράσει ήδη τον αριθμό των ασθενών που δύναται να νοσηλεύει.

Μια νοσοκόμα από τα επείγοντα δήλωσε στην Post ότι αισθάνεται πως δουλεύει σε υπαίθριο νοσοκομείο, το οποίο έχει στηθεί σε εμπόλεμη ζώνη. Οι ασθενείς συνωστίζονται, δεν υπάρχουν πλέον κρεβάτια να τους βάλουν και ο αναγκαίος εξοπλισμός τελειώνει με πρωτόγνωρους ρυθμούς.

«Συμβαίνει αυτό που γίνεται τώρα στην Ιταλία» λένε γιατροί και νοσηλευτές στο Elmhurst, που βρίσκεται στην καρδιά του Κουίνς, στο οποίο έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 6.500 κρούσματα της ασθένειας. Είναι οι άνθρωποι που ζητούν απελπισμένα ενισχύσεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό, προκειμένου να αντέξουν τα όσα συμβαίνουν. Χρειάζονται επειγόντως αναπνευστήρες, ενώ οι 25 νοσηλευτές που αποσπάστηκαν από άλλες κλινικές φαντάζουν πολύ λίγοι για την δεδομένη κατάσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι χίλιες μάσκες που προσφέρθηκαν από τον Δήμο φαντάζουν λίγες σύμφωνα με τα όσα λαμβάνουν χώρα στην Νέα Υόρκη τις τελευταίες ώρες. Το νοσοκομείο έχει κατακλυστεί κυριολεκτικά και όπως λέει ο Δημοτικός Σύμβουλος Φρανσίσκο Μόγια γιατροί και προσωπικό δουλεύουν ατέλειωτες ώρες με αυτοθυσία, ενώ το Elmhurst βρίσκεται σε οριακό λειτουργικό σημείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.