ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Iταλία: Ασθενείς με κορωνοϊό θα παίρνουν τη θεραπεία στο σπίτι – Αναφορές για τα φάρμακα που χορηγήθηκαν σε ασθενείς

Iταλία: Ασθενείς με κορωνοϊό θα παίρνουν τη θεραπεία στο σπίτι – Αναφορές για τα φάρμακα που χορηγήθηκαν σε ασθενείς

Εν μέσω κορωνοϊου στην Ιταλία, οι ασθενείς οι οποίοι δεν εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα θα μπορούν σύντομα να φροντίζουν το εαυτό τους από το σπίτι με συγκεκριμένες εγκεκριμένες θεραπείες που περιλαμβάνουν διάφορα φάρμακα.

Την επιλογή αυτή, έδωσε ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκων κυρίως όσον αφορά στη χρήση φαρμάκων για την ελονοσία, αλλά και εκείνων που χρησιμοποιούνται κατά του aids. Για να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει βέβαια ο ασθενής από το σπίτι θα χρειάζεται τη συνταγή από τον οικογενειακό του ιατρό.

Η απόφαση του Ιταλικού Οργανισμού Φαρμάκων που εγκρίθηκε και δημοσιεύτηκε αφορά στα φάρμακα χλωροκίνη και υδροξυχλωροκίνη αλλά και στα αντιικά που χρησιμοποιούνται κατά του AIDS, lopinavir,ritonavir, danuravir , cobicistat, darunavir, ritonavir και όπως αναφέρεται «εγκρίνεται η θεραπεία, ακόμη και στο σπίτι, ασθενών με μόλυνση από SARS-CoV2».

Η αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων φαρμάκων

Ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή μιας αποτελεσματικής και ασφαλούς θεραπείας για τον Covid-19 πολλά φάρμακα μέχρι στιγμής που έχουν δοκιμαστεί φαίνεται να παρουσιάζουν σημαντικά αποτελέσματα σε ασθενείς που έχουν μολυνθεί.

Για παράδειγμα, τα αντιικά φάρμακα κατά του AIDS σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται σήμερα στις κλινικές, δείχνουν κάποια αποτελεσματικότητα σε μολυσμένους ασθενείς, εάν χρησιμοποιούνται στα πρώιμα στάδια, αλλά και σε ασθενείς με μικρότερο κίνδυνο.

Υπάρχουν βεβαίως κάποιες αμφιβολίες όσον αφορά στα φάρμακα κατά της ελονοσίας, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Ιταλικού Οργανισμού Φαρμάκων, Nicola Magrini, ο οποίος αναφέρεται σε πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με τις παρενέργειες και ως εκ τούτου όπως αναφέρει «απαιτείται περισσότερη προσοχή όσον αφορά στη μαζική χρήση».

Τα φάρμακα αυτά μέχρι στιγμής διανέμονται από φαρμακεία των νοσοκομείων, και η συνταγογράφησή τους είναι υποχρεωτικό να διαβιβάζεται αμέσως σε ένα κεντρικό σύστημα ώστε να υπάρχουν τα δεδομένα που αφορούν τους ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία για κορωνοϊό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως, όπως ανέφερε ο Nicola Magrini τις επόμενες ημέρες θα δοθεί το πράσινο φως έτσι ώστε να μπορούν να τα συνταγογραφούν και οι οικογενειακοί ιατροί

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.