ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δήμαρχος Μόσχας: «Ο κορωνοϊός έχει εισέλθει σε νέα φάση – Έχουμε πάνω από 1.000 κρούσματα»

Δήμαρχος Μόσχας: «Ο κορωνοϊός έχει εισέλθει σε νέα φάση – Έχουμε πάνω από 1.000 κρούσματα»

Περισσότερα από 1.000 είναι πλέον τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Μόσχα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα (Κυριακή) ο δήμαρχος της πόλης, Σεργκέι Σομπιάνιν. Ενώ ταυτόχρονα έκανε έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες και να μένουν στα σπίτια τους, καθώς το παράδειγμα της Ιταλίας και της Ισπανίας, είναι μπροστά.

Οι αρχές στη Μόσχα, την πιο πληττόμενη από τον ιό περιοχή της Ρωσίας, έκλεισαν τα καταστήματα και τους χώρους ψυχαγωγίας από χθες και κάλεσαν τους Μοσχοβίτες να μείνουν στα σπίτια τους στη διάρκεια της μη εργάσιμης εβδομάδας που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ωστόσο, τουλάχιστον 52.000 άνθρωποι βγήκαν για βόλτα στα πάρκα της πόλης χθες και πολλοί ηλικιωμένοι διένυσαν μεγάλες αποστάσεις με το τεράστιο δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης, ανέφερε στην ιστοσελίδα του ο Σομπιάνιν.

«Η κατάσταση με την εξάπλωση του κορωνοϊού έχει εισέλθει σε μια νέα φάση. Περισσότερα από 1.000 κρούσματα της ασθένειας έχουν ήδη καταγραφεί στη Μόσχα. Κανείς δεν είναι προστατευμένος [από τον ιό]», έγραψε ο Σομπιάνιν.

«Το παράδειγμα των αξιολύπητων ιταλικών και ισπανικών πόλεων, ακόμη και της Νέας Υόρκης, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα, είναι μπροστά στα μάτια όλων.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο επίσημος απολογισμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 270 μέσα σε 24 ώρες φθάνοντας συνολικά τα 1.534. Εννέα άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας του κορω νοϊού, επτά από τους οποίους στη Μόσχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.