ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κορωνοϊός – Ρωσία: Απαγόρευση «άσκοπης κυκλοφορίας» και στη Μόσχα

Κορωνοϊός – Ρωσία: Απαγόρευση «άσκοπης κυκλοφορίας» και στη Μόσχα

Πριν από λίγες ώρες ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, δήλωσε ότι πλέον τα κρούσματα του κορωνοϊού στην μεγαλούπολη της Ρωσίας, ξεπέρασαν τα 1.000. Τώρα ανακοίνωσε πως από Δευτέρα (30/3), οι πολίτες θα μπουν σε καραντίνα, αποφεύγοντας άσκοπες μετακινήσεις.

«Από αύριο ένα καθεστώς απομόνωσης ξεκινά για όλους τους κατοίκους της Μόσχας ανεξαρτήτως ηλικίας», ανέφερεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Μόσχας.

Διευκρίνισε ότι επιτρέπεται στους ανθρώπους να εγκαταλείπουν το διαμέρισμά τους μόνο σε περιπτώσεις επείγουσας ιατρικής περίθαλψης ή σε περίπτωση άμεσης άμεσης απειλής για τη ζωή και την υγεία. Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να μεταβούν στην εργασία εάν είναι υποχρεωμένοι να πάνε στη δουλειά τους, να κάνουν αγορές στο πλησιέστερο κατάστημα ή φαρμακείο, να πάνε βόλτα τα κατοικίδια ζώα σε απόσταση που δεν υπερβαίνει τα 100 μέτρα από τον τόπο διαμονής τους και να πετάξουν τα οικιακά απορρίμματα.

«Ταυτόχρονα, το συγκεκριμένο καθεστώς δεν περιορίζει το δικαίωμα των πολιτών να έρχονται στη Μόσχα ή να την εγκαταλείπουν. Είναι μόνο για να μην κυκλοφορούν στην πόλη χωρίς βάσιμο λόγο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δήμαρχος συνέχισε λέγοντας ότι οι αρχές θα ενισχύσουν σταδιακά τους ελέγχους σε σχέση με το καθεστώς αυτοαπομόνωσης. Οι κάτοικοι της Μόσχας θα επιτρέπεται μόνο να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους με ειδική άδεια που εκδίδεται από τις τοπικές αρχές, σύμφωνα με τη δήλωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.