ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Υπάρχουν υφάσματα στα οποία ζει περισσότερο ο κορωνοϊός;

Υπάρχουν υφάσματα στα οποία ζει περισσότερο ο κορωνοϊός;

Παίζει ρόλο το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το ρούχο σας στο κατά πόσο μπορεί ο κορωνοϊός να «ζήσει» και να μεταφερθεί μέσω αυτού;

Υπάρχουν, δηλαδή, λιγότερο και περισσότερο «επικίνδυνα» υφάσματα πάνω στα οποία μπορεί να υπάρξει ο ιός COVID 19; O Robert Amler, Πρύτανης της Σχολής Επιστημών Υγείας του New York Medical College δήλωσε «κάποιοι ερευνητές υποστηρίζουν πως τα πορώδη υφάσματα είναι πιο εύκολο να κουβαλήσουν για ώρες τον ιό, σε σχέση με το δέρμα ή το vinyl που μπορεί να καθαριστεί πολύ εύκολα με ένα απλό σκούπισμα».
alex block FRfuOZWpdeI unsplash

Από την άλλη η Δρ. Janette Nesheiwat υποστηρίζει πως υφάσματα που έχουν σαν βάση τους τον πολυεστέρα, όπως τα spandex εσώρουχα αλλά και τα κολάν, είναι πιο πιθανό να «διατηρούν» τον κορωνοϊό, ενώ θεωρεί πως τα βαμβακερά και γενικά τα «φυσικά» υφάσματα που «αναπνέουν», είναι πιο «ασφαλή» σε ό,τι αφορά τη μετάδοσή του. Επίσης, έχει γίνει γνωστό από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων της Αμερικής ορισμένοι ιοί -ανάμεσα σε αυτούς είναι πιθανό να είναι και ο COVID-19- μπορούν να παραμείνουν ενεργοί μετά από δύο ή τρεις μέρες σε πλαστικό και ανοξείδωτο χάλυβα, μετά από 24 ώρες σε χαρτόνι και μετά από τέσσερις ώρες σε χαλκό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πολλά από τα κουμπιά, τα φερμουάρ και άλλα αξεσουάρ που έχουν πάνω τα ρούχα μας, όπως τρουκς και διάφορα διακοσμητικά στοιχεία, μπορεί να είναι κατασκευασμένα από αυτά τα υλικά, οπότε ακόμα και αν θεωρούμε το ύφασμα κατασκευής του ρούχα μας σχετικά ασφαλές, πρέπει να το πλύνουμε πριν το φορέσουμε (αν είναι καινούργιο) και αμέσως μετά από τη στιγμή που θα το βάλουμε εκτός σπιτιού. Γιατί τα μικρόβια μπορεί «να κρύβονται στις λεπτομέρειες», στις στυλιστικές στη συγκεκριμένη περίπτωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.