Σeξ και σχέσεις στα χρόνια του κορωνοϊού – Η επίδραση της καραντίνας

Σeξ και σχέσεις στα χρόνια του κορωνοϊού – Η επίδραση της καραντίνας

Μια πρώτη απόδειξη για το ότι τα πράγματα αλλάζουν στην εποχή του κορωνοϊού και στο σεξ ήταν στα μέσα Μαρτίου στο Βερολίνο. Μπροστά από το swinger club Insomnia δεν υπήρχε ουρά πελατών από όλο τον κόσμο, ως συνήθως παρά μόνο ένα σημείωμα που έλεγε ότι η κυβέρνηση του Βερολίνου αποφάσισε να κλείσει τα κλαμπ.

Την ίδια περίοδο πάντως μπορεί να ήταν κλειστά τα κλαμπ ωστόσο τα εστιατόρια και τα καφέ, τόποι συνάντησης πολλών ανθρώπων και συχνά όσων είναι single, ήταν ανοιχτά. Λίγο αργότερα έπρεπε και αυτά να κλείσουν. Ο συγγραφέας και ψυχολόγος Βόλφγκανγκ Κρίγκερ, ειδικευμένος στις σχέσεις ζευγαριών πιστεύει ότι τα πράγματα για όσους είναι μόνοι δεν είναι ρόδινα. «Όσοι είναι μόνοι τους είναι σε χειρότερη θέση ακόμα και χωρίς τον κορωνοϊό. Μια παντρεμένη γυναίκα εξήντα χρόνων έχει περισσότερο σeξ ακόμα και σε σύγκριση με μια τριαντάρα που δεν έχει σχέση. Αλλά και η ποιότητα της σεξoυαλικής επαφής για τους singles δεν είναι καλύτερη».

Σχέσεις στο διαδίκτυο

Εκατομμύρια singles σε όλο τον κόσμο ψάχνουν τον κατάλληλο σύντροφο σε ειδικές διαδικτυακές πλατφόρμες. Τι γίνεται όμως τώρα με τον κορωνοϊό; Έχει μειωθεί η ζήτηση; Η Γιάνα Μπόγκατς από την εταιρία Parship δηλώνει πάντως πως προς το παρόν δεν υπάρχει μείωση στη ζήτηση.

Κατά τη γνώμη μάλιστα της Γιάνα Μπόγκατς αυτές οι σελίδες μάλλον έχουν και ένα πλεονέκτημα αυτή την περίοδο. Αυτή την περίοδο το ζητούμενο είναι να περιοριστούν οι φυσικές επαφές. Η ανάγκη για επικοινωνία δεν σταματάει και μπορεί κανείς να διατηρήσει ή να διευρύνει τις διαδικτυακές επαφές του.

Σε κάθε κρίση υπάρχουν όμως οι χαμένοι και οι κερδισμένοι. Το γεγονός ότι κανείς είναι κλεισμένος σπίτι αυξάνει και τη ζήτηση για πορνογραφικές ταινίες αλλά και ερωτικά παιχνίδια. Έτσι αυξάνεται και ο τζίρος των αντίστοιχων εταιρειών.

Για πάντα μαζί;

Για τα ζευγάρια τα πράγματα είναι πιο εύκολα στο σεξ. Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι τα πάνε καλά. Για ορισμένα ζευγάρια μπορεί αυτό να σημαίνει μια αναζωογόνηση της σχέσης τους. Θα πρέπει να ασχοληθούν και πάλι ο ένας με τον άλλο. Ευκαιρίες για εξόδους σε θέατρα, κινηματογράφους και γυμναστήρια δεν υπάρχουν.

Για παράδειγμα ο Ρολφ βρίσκεται συνέχεια στους δρόμους και πολλές μέρες της εβδομάδας είναι μακριά από τη γυναίκα του. Η τηλεργασία είναι για αυτόν μια ευκαιρία να βρεθούν επιτέλους μαζί και όχι μόνο το Σαββατοκύριακο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν είναι όμως για όλα τα ζευγάρια έτσι. Μετά από μια εβδομάδα αναγκαστικής στενής συμβίωσης μπορεί τα νεύρα να είναι κουρέλια. Μπορεί κοινές δραστηριότητες όπως το πλύσιμο των παραθύρων να τελειώνει με ομηρικούς καυγάδες. Και τότε ούτε το σeξ είναι διασκεδαστικό. «Η ερwτική επιθυμία είναι μια αλλαγή ανάμεσα στο κοντά και το μακριά» δηλώνει ο Γερμανός ψυχολόγος. Αν τα ζευγάρια τα πάνε καλά, το σeξ είναι μια καλή ευκαιρία που διώχνει το άγχος, πιστεύει. Και όχι μόνο αυτό. Τα αποτελέσματα θα είναι ενδεχομένως απτά… μετά από εννέα μήνες. Είναι βέβαιος ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών. Μια θεωρία που συχνά διατυπώνεται σε περιόδους παρατεταμένων μπλακ άουτ ή άλλων φυσικών καταστροφών. Ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.