Κινέζοι ερευνητές ρίχνουν στη «μάχη» του κορωνοϊού νανοϋλικά

Κινέζοι ερευνητές ρίχνουν στη «μάχη» του κορωνοϊού νανοϋλικά

Μια ομάδα Κινέζων επιστημόνων, προχώρησε στην ανάπτυξη ενός νέου τρόπου καταπολέμησης του κορωνοϊού, ιού που έχει στοιχίσει τη ζωή σε παραπάνω από 32.000 ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Global Times, το νέο «όπλο» δεν συνιστά ούτε φάρμακο, ούτε χημική ένωση, αλλά πρόκειται για ένα νανοϋλικό.

«Κινέζοι επιστήμονες ανέπτυξαν ένα νέο όπλο για την καταπολέμηση του κορωνοϊού» αναφέρεται, μεταξύ άλλων σε tweet του μέσου, προσθέτοντας:

«Ισχυρίζονται ότι έχουν βρει ένα νανοϋλικό που μπορεί να απορροφήσει και να απενεργοποιήσει τον ιό σε ποσοστό επιτυχίας 96,5 – 99,9%».
https://twitter.com/globaltimesnews/status/1244244793393217536

Τι είναι τα νανοϋλικά
Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν έχει αποδοθεί ακόμη από τους επιστήμονες πλήρως ως έννοια το νανοϋλικό, αλλά γνωρίζουν ότι τα υλικά αυτά χαρακτηρίζονται για το μικροσκοπικό τους μέγεθος, το οποίο προσμετράται σε νανόμετρα.

Η νανοτεχνολογία, σύμφωνα με το Ινστιτούτο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή φαρμάκων, τα οποία είναι σε θέση να εντοπίζουν συγκεκριμένα όργανα ή κύτταρα στο σώμα, όπως είναι τα καρκινικά κύτταρα, και να βελτιώνουν συνεπώς την αποδοτικότητα της θεραπείας.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι παρόλο που τα κατασκευασμένα νανοϋλικά έχουν πολλά οφέλη, ξέρουμε πολύ λίγα για τις πιθανές επιπτώσεις τους στον άνθρωπο και στο περιβάλλον. Ακόμη και τα πιο γνωστά υλικά, όπως είναι το ασήμι, μπορεί να είναι επικίνδυνα, όταν κατασκευάζονται σε νανοδιαστάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα νανοϋλικά χρησιμοποιούνται ποικίλως και στη διαδικασία παραγωγής, σε προϊόντα, στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και στα χρώματα, στα φίλτρα και στα μονωτικά και λιπαντικά πρόσθετα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.