Τι ισχύει με τα ασφαλιστήρια για τον κορωνοϊό; – Η ανακοίνωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος

Τι ισχύει με τα ασφαλιστήρια για τον κορωνοϊό; – Η ανακοίνωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος

Η πλειονότητα των ασφαλιστηρίων συμβολαίων καλύπτει τους ασφαλισμένους τόσο στο πλαίσιο των ασφαλίσεων Ζωής (Απώλεια Ζωής, Ανικανότητα), όσο και Υγείας για τον κίνδυνο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτό σημειώνει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος σε ανακοίνωσή της σχετικά με την κάλυψη της πανδημίας.Η Ενωση υπογραμμίζει ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τα μέλη της, αλλά και με άλλους ευρωπαϊκούς ασφαλιστικούς φορείς και οργανώσεις και επιβεβαιώνει ότι η ασφαλιστική αγορά είναι σε πλήρη ετοιμότητα και λειτουργία προκειμένου να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους.

Επίσης σημειώνει ότι συμβάλλει με τις δικές της δυνάμεις και στο μέτρο που της αναλογεί, στην όλη προσπάθεια και σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από τη νομοθεσία και την Ελληνική Πολιτεία.

Διευκρινίζεται ότι στην παρούσα φάση, σύμφωνα με την επιλογή της Ελληνικής Πολιτείας, η οργάνωση για τη διαχείριση και τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19 περιλαμβάνει τη συμμετοχή μόνον των δημόσιων φορέων υγείας και περίθαλψης.

Η κάλυψη για τον κορωνοϊό

Σχετικά με την κάλυψη του κορωνοϊού από τα ασφαλιστήρια Ζωής και Υγείας, η ένωση ενημερώνει ότι η πλειονότητα των ασφαλιστηρίων συμβολαίων αυτών καλύπτει τους ασφαλισμένους τόσο στο πλαίσιο των ασφαλίσεων Ζωής (Απώλεια Ζωής, Ανικανότητα), όσο και Υγείας για τον κίνδυνο του ιού COVID-19, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί και επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως πανδημία.

Διευκρινίζεται ότι τα περισσότερα συμβόλαια Ζωής και Υγείας δεν εξαιρούσαν, ούτως ή άλλως την κάλυψη του κινδύνου της πανδημίας, ενώ σε αρκετά από τα συμβόλαια που την προέβλεπαν, στην κρίσιμη αυτή περίοδο, η εξαίρεση της πανδημίας έχει αρθεί ή ανασταλεί.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΑΕΕ προτρέπει τους ασφαλισμένους να επικοινωνούν με την ασφαλιστική τους εταιρία ή τον ασφαλιστικό τους διαμεσολαβητή για πληροφορίες σχετικά με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια

Ζωής και Υγείας, όπως άλλωστε και για τα συμβόλαια οποιουδήποτε κλάδου ασφάλισης, προκειμένου να λαμβάνουν συγκεκριμένη και εξατομικευμένη πληροφόρηση για τους όρους και τις προβλεπόμενες από αυτά καλύψεις.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΑΕΕ προσέφερε 150.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ, εκτός από αυτή τη συλλογική κίνηση εταιρίες – μέλη της ένωσης αναλαμβάνουν ανάλογες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες έχοντας εκπονήσει ειδικά επιχειρησιακά σχέδια παραμένουν σε ετοιμότητα για να καλύψουν τις ανάγκες των ασφαλισμένων τους. Είναι ενεργές και λειτουργούν πλήρως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.