Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι «παρθένες» από κρούσματα χώρες

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι «παρθένες» από κρούσματα χώρες

Με την πανδημία του κορωνοϊού να έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο είναι απορίας άξιο αν υπάρχουν χώρες που δεν έχουν πληγεί ακόμη από τον ιό.

​Μετά από εκτεταμένη έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο «Johns Hopkins» υπάρχουν χώρες που δεν έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής κρούσματα από τον COVID-19, οι οποίες αποτυπώνονται στον χάρτη που παρουσίασε η ιστοσελίδα “statistica.com”.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Βόρειας Κορέας, όπου δεν έχει αναφερθεί κανένα περιστατικό κορωνοϊού, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά, τα οποία έχουν εντείνει πηγές από τη Νότια Κορέα, ισχυριζόμενες ότι υπάρχει εξάπλωση του ιού μέσω των μέσω των κινεζικών συνόρων.

Ουδείς γνωρίζει αν αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αληθείς, δεδομένου και του ελέγχου στον οποίο υπόκεινται τα ΜΜΕ της χώρας ή αν δεν ισχύουν λόγω της απομόνωσης της Βόρειας Κορέας, που έχει ως αποτέλεσμα την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.

Από εκεί και πέρα, οι χώρες που δεν έχουν αναφέρει κρούσματα κορωνοϊού παρατηρούνται κυρίως στην Αφρική και είναι πολλές, κάτι που επίσης δεν μπορεί να ειπωθεί με ακρίβεια, καθώς μπορεί να οφείλεται στην αδυναμία επιτόπιων δοκιμών και άμεσων ελέγχων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις 30 Μαρτίου (όταν και έγινε η σχετική έρευνα), η Μποτσουάνα, το Μπουρούντι, οι Κομόρες, το Μαλάουι, το Σάο Τομέ, η Σιέρρα Λεόνε και το Νότιο Σουδάν δεν είχαν αναφέρει κρούσματα, κάτι που φαίνεται να αφορά και μικρότερα κράτη του Ειρηνικού, όπως οι Νήσοι Σολομώντα και το Βανουάτου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.