Θετικός στον κορωνοϊό Ρώσος γιατρός – Είχε δώσει χειραψία με τον Β. Πούτιν πρόσφατα (φώτο)

Θετικός στον κορωνοϊό Ρώσος γιατρός – Είχε δώσει χειραψία με τον Β. Πούτιν πρόσφατα (φώτο)

Την περασμένη Τετάρτη, ο γιατρός Ντένις Προτσένκο είχε δώσει χειραψία με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, κανείς από τους δύο δεν φορούσε μάσκα η γάντια. Ο γιατρός ανακοινώθηκε πως βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο δρ. Ντένις Προτσένκο, επικεφαλής του νοσοκομείου Κομουνάρκα στη Μόσχα διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, σύμφωνα με όσα μετέδωσε νωρίτερα η δημόσια τηλεόραση της Ρωσίας. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με τον Προτσένκο την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια απρόσμενης επίσκεψης του Ρώσου προέδρου στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, πριν ο Πούτιν φορέσει την ειδική στολή για να περιηγηθεί στο νοσοκομείο, είχε χαιρετίσει δια χειραψίας τον γιατρό που σήμερα διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η βρετανική Guardian, παραμένει άγνωστο πότε προσεβλήθη ο γιατρός.

Τι απαντά το Κρεμλίνο για το περιστατικό

Το Κρεμλίνο έχει ανακοινώσει πως όλοι όσοι συναντούν τον Ρώσο πρόεδρο εξετάζονται προληπτικά πριν από την επαφή τους με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Εκπρόσωπος του προέδρου ωστόσο δεν έκανε κάποιο σχόλιο για το συγκεκριμένο θέμα ή για το κατά πόσο ο Ρώσος ηγέτης πραγματοποίησε τεστ για τον κορωνοϊό πρόσφατα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εθεάθη να επικοινωνεί μέσω τηλεδιάσκεψης με τους επιξεφαλής των ρωσικών περιφερειών τη Δευτέρα. Ήταν η πρώτη του δημόσια εμφάνιση, έπειτα από 4 ημέρες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

2.300 τα κρούσματα κορωνοϊού στη Ρωσία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ρωσία κατέγραφε την περασμένη Τετάρτη μόλις 500 κρούσματα, όταν και ο Πούτιν επισκέφτηκε το νοσοκομείο για τον κορωνοϊό στη Μόσχα. Πλέον, οι Αρχές αναφέρουν 2.300 ασθενείς Covid-19, με 500 νέα κρούσματα μόλις την τελευταία ημέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.