ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Καθηγητής Ιολογίας για κορωνοϊό: «Βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο – Τα στοιχεία αφήνουν χαραμάδα αισιοδοξίας»

Καθηγητής Ιολογίας για κορωνοϊό: «Βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο – Τα στοιχεία αφήνουν χαραμάδα αισιοδοξίας»

Την εκτίμηση ότι στην Ελλάδα «βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο» καθώς τα στοιχεία για τον κορωνοϊό «αφήνουν χαραμάδα αισιοδοξίας» έκανε ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Σουρβίνος.

Όπως είπε ο Απρίλιος «είναι κρίσιμος μήνας αν καταφέρουμε και παραμείνουμε στα χαμηλά ποσοστά καθώς δεν δείχνουμε εικόνες Ισπανίας και Ιταλίας».

Μιλώντας για τα μέτρα που έχουν επιβληθεί προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού ο κ. Σουρβίνος, ο οποίος είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), αρχικά σημείωσε ότι «αξίζει ο κόπος ώστε στις αρχές Μαΐου να αρχίσουμε να συζητάμε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων. Ο Απρίλιος είναι δύσκολος μήνας, αρχές Μαΐου θα μπορούσε να γίνει αξιολόγηση με σκοπό μια σταδιακή χαλάρωση».

Παράλληλα τόνισε, όμως, ότι «υπάρχει φόβος για την έξοδο του Πάσχα» προσθέτοντας ότι πρέπει να αποφευχθεί μαζική έξοδος

Απαντώντας σε ερώτηση για την χρήση μάσκας ο κ. Σουρβίνος παρέπεμψε στις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) λέγοντας ότι «είναι κατάλληλες για τον υγειονομικό πληθυσμό και όσους φροντίζουν ασθενείς. Σε μια εποχή που είναι δυσεύρετες οι μάσκες να μην τις στερήσουμε από κάποιον που την έχει ανάγκη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά τέλος την κατάσταση στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου έχουν καταγραφεί 20 κρούσματα κορωνοϊού εξήγησε ότι «προς το παρόν τα μέλη του πληρώματος θα παραμείνουν σε καραντίνα. Θα βγαίνουν όσα περιστατικά χρειάζονται νοσηλεία και είναι πιο βαριά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.