Σε καραντίνα 5 γιατροί στο ΑΧΕΠΑ – Είχαν έρθει σε επαφή με την θετική στον ιό συνάδελφό τους

Σε καραντίνα 5 γιατροί στο ΑΧΕΠΑ – Είχαν έρθει σε επαφή με την θετική στον ιό συνάδελφό τους

Νέος συναγερμός λόγω κορωνοϊού σήμανε στο ΑΧΕΠΑ, καθώς σε καραντίνα έχουν μπει πέντε γιατροί. Ο λόγος είναι πως έχουν έρθει σε επαφή με το πρώτο θετικό κρούσμα στον Covid – 19 ανάμεσα στο ιατρικό προσωπικό.

Οι πέντε γιατροί που τέθηκαν σε καραντίνα εργάζονται στην Παθολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ το οποίο – ως νοσοκομείο αναφοράς – υποδέχεται ασθενείς τους οποίους έχει προσβάλλει ο κορωνοϊός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 25 άτομα, γιατροί και νοσηλευτές της Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ.

Όλοι τους ήταν στην ίδια βάρδια με την ειδικευόμενη γιατρό, η οποία είναι αυτή που βρέθηκε θετική στον Covid – 19.

Τα πρώτα δείγματα είναι αρνητικά, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται τα αποτελέσματα και για τα υπόλοιπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ληφθεί δείγματα και από την καθαρίστρια της ιδιωτικής εταιρίας που εργάζεται στην Παθολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ.

Στην Παθολογική και τη Χειρουργική κλινική νοσηλεύονται περισσότεροι από 50 ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό.

Σχετικά με την περίπτωση εμφάνισης του νέου κρούσματος που αφορά στην ειδικευόμενη γιατρό, εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ κάνουν λόγο για πλημμελή μέτρα προστασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Παλεύουμε καθημερινά για να βρούμε μάσκες. Τις αναζητούμε σαν να ψάχνουμε… χρυσό”, λένε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.