USNS Comfort: Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλωτό νοσοκομείο των ΗΠΑ (φώτο-βίντεο)

USNS Comfort: Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλωτό νοσοκομείο των ΗΠΑ (φώτο-βίντεο)

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιστρέτευσε πλωτά νοσοκομεία στην μάχη εναντίον του κορωνοϊού.

Η εικόνα του πλοίου USNS Comfort στο λιμάνι της Νέας Υόρκης να λειτουργεί ως πλωτό νοσοκομείο σε μία προσπάθεια να σώσει τις ζωές ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό προκαλεί δέος.

Με τον κορωνοϊό να έχει «γονατίσει» τις ΗΠΑ και τον αριθμό των θυμάτων να φτάνει τις 5.000, οι Αρχές μετά την αρχική ολιγωρία τρέχουν να λάβουν μέτρα κατά του ιού και ένα από αυτά ήταν ο κατάπλους του USNS Comfort στη Νέα Υόρκη σε μία προσπάθεια να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της πόλης.

Τα χαρακτηριστικά του πλοίου USNS Comfort που μπήκε στη μάχη κατά του κορωνοϊού
Το πλοίο USNS Comfort είναι ένα πλωτό νοσοκομείο με περισσότερα από 700 άτομα ιατρικό προσωπικό, 5.000 μονάδες αίματος και 12 χειρουργικές αίθουσες, σίγουρα δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο πλοίο. Εχει μήκος 272,6 μέτρα (όσο τρία γήπεδα ποδοσφαίρου), πλάτος 32, 25 μέτρα και ύψος ενός κτιρίου 10 ορόφων.

Τα χαρακτηριστικά του πλοίου

Όνομα πλοίου USNS COMFORT
Τύπος AIS: Ιατρικό
Σημαία: ΗΠΑ
Μήκος: 272,6 μέτρα
Πλάτος: 32, 25 μέτρα
Βύθισμα: 9,7 μέτρα
Ταχύτητα: 17,5 κόμβοι
Απόσταση: 13,400 ναυτικά μίλια
Αριθμός ΙΜΟ 7390478
Έτος Κατασκευής 1976
Περίθαλψη ασθενών

Intensive care wards: 80 κλίνες
Recovery wards: 20 κλίνες
Intermediate care wards: 280 κλίνες
Light care wards: 120 κλίνες
Limited care wards: 500 κλίνες
Total Patient Capacity: 1.000 κλίνες
Operating Rooms: 12

Τμήματα και Υπηρεσίες

Υποδοχή ασθενών
Ακτινολογική υπηρεσίες
Κεντρικό Εργαστήριο καθώς και δορυφορικό εργαστήριο
Μονάδα αποστείρωσης προϊόντων
φαρμακείο
Φυσική θεραπεία και μονάδα εγκαυμάτων
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
Οδοντιατρικές υπηρεσίες
Οπτομετρία
νεκροτομείο
Καθαριστήριο
Μονάδα φυτών για την παραγωγή οξυγώνου.

Η αποστολή του USNS Comfort μέχρι σήμερα

Το USNS Comfort ανήκει στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ, ωστόσο ο οπλισμός που φέρει το πλήρωμά του είναι αποκλειστικά για σκοπούς αυτοάμυνας. Το προσωπικό αποτελείται από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, νοσοκόμους και άλλο προσωπικό υποστήριξης.

Βίντεο και εικόνες από το πλοίο USNS Comfort

Η αποστολή του μέχρι που κατέπλευσε στη Νέα Υόρκη για να συνδράμει στη νοσηλεία των ανθρώπων που νοσούν από τον κορωνοϊό ήταν να ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη και να παρέχει υπηρεσίες ιατρικής και υγείας σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.