ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Λοιμοξιωλόγος προειδοποιεί τις ΗΠΑ: «Όλη η χώρα πρέπει να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό»

Λοιμοξιωλόγος προειδοποιεί τις ΗΠΑ: «Όλη η χώρα πρέπει να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό»

Σε επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού εξελίσσονται οι ΗΠΑ μετά τους τραγικούς αριθμούς απωλειών που ανακοίνωσαν οι Αρχές το βράδυ της Πέμπτης.

Στις ΗΠΑ, τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφηκαν 1.169 θάνατοι από κορωνοϊό, «σπάζοντας» το αρνητικό ρεκόρ της Ιταλίας, με 969 απώλειες στις 27 Μαρτίου. Οι θάνατοι στις ΗΠΑ πλέον πλησιάζουν το φράγμα των 6.000.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις, ο Αντονι Φαούτσι, ένας από τους πιο έμπειρους λοιμωξιολόγους των ΗΠΑ και σύμβουλος του Τραμπ για θέματα κορωνοϊού, υποστήριξε ανοικτά ότι πλέον πρέπει να εκδοθεί μια ομοσπονδιακή εντολή ώστε οι πολίτες, σε όλη τη χώρα, να μείνουν στα σπίτια τους.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν συμβαίνει αυτό. Δεν θέλω να αναφερθώ στη διαφωνία που υπάρχει για τις ομοσπονδιακές εντολές και το δικαίωμα κάθε πολιτείας να κάνει ό,τι θέλει. Όμως αν δεις τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα, τότε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το κάνουμε αυτό (σ.σ. αναφέρεται στην έκδοση εντολής για περιορισμό κατ’ οίκον).Πραγματικά θα έπρεπε να το κάνουμε» προσέθεσε ο Φαούτσι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο νωρίτερα, έλεγε ότι δεν σχεδιάζει να εκδώσει μια τέτοια εντολή, σηεμιώνοντας ότι κάθε πολιτεία έχει διαφορετικά επίπεδα κρουσμάτων κορωνοϊού. «Οι πολιτείες έχουν διαφορές και καταλαβαίνω ότι ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, εξέδωσε μια τέτοια εντολή και αυτό είναι καλό, είναι υπέροχο. Όμως υπάρχουν πολιτείες που είναι διαφορετικές. Υπάρχουν πολιτείες που δεν έχουν τόσο σοβαρό πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.