ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Έφτιαξε μάσκες για… κωφάλαλους – Τι διαφορά έχουν από τις απλές; (φώτο – βίντεο)

ΗΠΑ: Έφτιαξε μάσκες για… κωφάλαλους – Τι διαφορά έχουν από τις απλές; (φώτο – βίντεο)

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αυξήσει κατά πολύ την ανάγκη για μάσκες προστασίας. Μια φοιτήτρια από ΗΠΑ, το πήγε ένα βήμα παραπάνω, φτιάχνοντας μάσκες για κωφούς, αλλά και με ανθρώπους με προβλήματα ακοής.

Η 21χρονη Ashley Lawrence είναι τελειόφοιτη στην εκπαίδευση κωφάλαλων και βαρήκοων στο πανεπιστήμιο «Eastern Kentucky». Λόγω του κορωνοϊού, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο σπίτι της και συνεχίσει τα μαθήματα εξ αποστάσεως. «Ένιωσα ότι υπήρχε ένας τεράστιος πληθυσμός που παραγκωνίστηκε», σημείωσε η Lawrence.

Μαζί με τη βοήθεια της μητέρας της φτιάχνουν ειδικές μάσκες μάσκες οι οποίες έχουν μία πλαστική διαφάνεια στο σημείο που βρίσκεται το στόμα για να ευνοεί στην επικοινωνία. Οι εκφράσεις του προσώπου είναι πολύ σημαντικές στη νοηματική. 

Για εκείνους που διαβάζουν ή επικοινωνούν χρησιμοποιώντας τα χείλια τους αυτή η ιδέα της 21χρονης φοιτήτριας από το Κεντάκι είναι πραγματικά εξαιρετική, και εντάσσει χιλιάδες συνανθρώπους μας στην «κανονικότητα» των δύσκολων ημερών που βιώνουν.

https://www.instagram.com/p/B-bSxeClGv7

Η 21χρονη μαζί με την βοήθεια της μητέρας της που γνωρίζει από ραπτομηχανή συνδύασε την ευαισθησία της για τις ευπαθείς ομάδες, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά της για να βοηθήσει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και την κοινότητα των ατόμων που είναι βαρήκοοι ή κωφοί.

Η Ashley Lawrence κατέληξε στην ιδέα ότι σε τόσο κρίσιμες καταστάσεις οι άνθρωποι αυτοί, δικαιούνται να έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν.

H Lawrence έχει ήδη δεκάδες παραγγελίες από 6 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ. Η ίδια δεν χρεώνει τίποτα για τις μάσκες, επειδή θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη.

Δείτε το βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.