ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ισραήλ: Επιστήμονες θα αρχίσουν δοκιμές πρωτότυπου εμβολίου σε ανθρώπους τον Ιούνιο

Ισραήλ: Επιστήμονες θα αρχίσουν δοκιμές πρωτότυπου εμβολίου σε ανθρώπους τον Ιούνιο

Ερευνητές από το Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται λίγες ημέρες μακριά από την ολοκλήρωση της παραγωγής του δραστικού συστατικού ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό (COVID-19), που θα μπορούσε να δοκιμαστεί σε ανθρώπους μόλις την 1η Ιουνίου.

Ο Δρ. Τσεν Κατζ, επικεφαλής της βιοτεχνολογικής ομάδας στο MIGAL ανέφερε στο Reuters, σύμφωνα με την «Jerusalem Post», το εξής:

«Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια και μέσα σε λίγες μέρες θα έχουμε τις πρωτεΐνες, το δραστικό συστατικό του εμβολίου».
Στα τέλη Φεβρουαρίου, Ισραηλινοί επιστήμονες στο MIGAL δήλωσαν ότι ενδέχεται να έχουν εμβόλιο στην αγορά εντός 90 ημερών. Οι επιστήμονες εκεί εργάστηκαν επίσης τα τελευταία τέσσερα χρόνια για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο κατά του ιού της μολυσματικής βρογχίτιδας (IBV), ενός κορωνoϊού που προσβάλλει τα κοτόπουλα.

Μετά την εξέταση της αλληλουχίας του DNA του COVID-19, οι ερευνητές του MIGAL ανακάλυψαν ότι ο IBV είναι γενετικά παρόμοιος με τον COVID-19 και χρησιμοποιεί την ίδια μέθοδο μόλυνσης. Δεδομένου του γεγονότος ότι οι Ισραηλινοί επιστήμονες εργάζονται πάνω στο εμβόλιο για τον IBV, θα μπορούσαν να αναπτύξουν πολύ γρήγορα ένα ανθρώπινο εμβόλιο για τον COVID-19, εξήγησε ο κ. Κατζ.

Ο ίδιος, μάλιστα, πρόσθεσε:

«Βασική μας ιδέα ήταν να αναπτύξουμε την τεχνολογία και όχι ειδικά ένα εμβόλιο για αυτό το είδος ή ένα είδος ιού. Το επιστημονικό πλαίσιο για το εμβόλιο βασίζεται σε έναν νέο φορέα έκφρασης πρωτεΐνης, ο οποίος σχηματίζει και εκκρίνει μια χιμαιρική διαλυτή πρωτεΐνη που παραδίδει το ιικό αντιγόνο στους βλεννογόνους ιστούς με αυτο-ενεργοποιημένη ενδοκυττάρωση, προκαλώντας το σώμα να σχηματίζει αντισώματα κατά του ιού».
Η ενδοκυττάρωση είναι μια κυτταρική διαδικασία στην οποία οι ουσίες απορροφώνται στο κύτταρο. Το υλικό εσωτερικεύεται στο εσωτερικό του κυττάρου για να δημιουργήσει ένα κυστίδιο του εισερχόμενου υλικού.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κ. Κατζ, η παραγωγή του εμβολίου καθυστέρησε ελαφρώς, επειδή χρειάστηκε περισσότερο χρόνο από τον αναμενόμενο για να ληφθεί ένα γενετικό κατασκεύασμα που απαιτείται για το εμβόλιο από την Κίνα λόγω κλειστών αεροδρομίων.

Επίσης, εκείνος τόνισε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Επειδή το φάρμακο θα ληφθεί από το στόμα, η ποιότητα αυτού του είδους του εμβολίου θα πρέπει να είναι πιο κοντά στους κανονισμούς για τα τρόφιμα παρά στους κανονισμούς φαρμάκων ή -έστω- κάπου ενδιάμεσα. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να περάσουμε από την πλήρη διαδικασία καθαρισμού, όπως στη βιομηχανία φαρμάκων, γιατί αυτό θα μπορούσε να μας καθυστερήσει».
Οι ανθρώπινες δοκιμές της πρώτης φάσης θα διεξάγονται σε «νεαρά, υγιή άτομα» και, στη συνέχεια, θα επεκταθούν στον γενικό πληθυσμό όπως υπογράμμισε ο ερευνητής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.