Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες αλλεργίες της άνοιξης

Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες αλλεργίες της άνοιξης

Η άνοιξη ήρθε, και μαζί της φέρνει τα δακρυσμένα μάτια, τη καταρροή μύτης, τον επίμονο ξηρό βήχα, τη φαγούρα στο δέρμα και τις κοκκινίλες μετά από μια βόλτα στο πάρκο ή την εξοχή.

Υπάρχουν αρκετές συνηθισμένες αλλεργίες που ταλαιπωρούν κάθε χρόνο μικρούς και μεγάλους.

Αιτίες αλλεργιών:
Οι αιτίες εμφάνισής τους είναι πολλές και διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Συμπτώματα αλλεργιών

  • Επίμονος ξηρός βήχας
  • Βουλωμένη μύτη
  • Άχρωμες μυξούλες
  • Πρησμένα βλέφαρα
  • Κόκκινα βλέφαρα
  • Βλέφαρα με τσίμπλες
  • Φαγούρα στο πρόσωπο, το λαιμό ή τα άκρα του
  • Εμφάνιση εξανθημάτων

(δεν συνοδεύονται τα παραπάνω με πυρετό)

Οι τρεις πιο συνηθισμένες αλλεργίες της άνοιξης

Αλλεργική ρινίτιδα και ανοιξιάτικο συνάχι
Πρόκειται για μια ήπια μορφή αλλεργικής ρινίτιδας και είναι μια κοινή αλλεργία που προσβάλει το άνω αναπνευστικό σύστημα, δηλαδή τη μύτη.

Για να ανακουφιστεί κανείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποστειρωμένο φυσιολογικό ορό όσες φορές την ημέρα κρίνεται απαραίτητο. Μόνο ο γιατρός θα κρίνει αν πρέπει το παιδί σας να πάρει κάποια φαρμακευτική αγωγή. Γι’ αυτό πάντα να ενημερώνετε τον γιατρό σας για τα συμπτώματα είτε είναι ήπια είτε όχι.

Αλλεργική επιπεφυκίτιδα
Πρόκειται για την αντίδραση των ματιών σε κάποιον παράγοντα του περιβάλλοντος, συνήθως γύρη ή σκόνη ή στο τρίχωμα κάποιου κατοικίδιου.

Για να ανακουφιστεί το παιδί σας χρησιμοποιήστε μια δροσερή κομπρέσα με νερό ή χαμομήλι. Θα ανακουφίσει τη φαγούρα και το πρήξιμο. Αν τα συμπτώματα είναι έντονα, επικοινωνήστε με τον παιδίατρό σας. Ίσως χρειαστεί να σας συνταγογραφήσει κάποιο κολλύριο.

Αλλεργική δερματίτιδα
Η ιό συχνή μορφή αλλεργικής δερματίτιδας, είναι το έκζεμα η οποία δεν έχει εποχικότητα. Αρκετά παιδιά με αλλεργικό υπόστρωμα παρουσιάζουν μια μορφή δερματίτιδας (φαγούρα, εξανθήματα, κοκκινίλες, ερεθισμό) μετά από παιχνίδι στην ύπαιθρο ή το χώμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να ανακουφιστεί, κάντε του ένα χλιαρό μπάνιο και χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα για να ανακουφιστούν τα συμπτώματα. Αν τα συμπτώματα είναι πιο έντονα, η επικοινωνία και η επίσκεψη στον παιδίατρό σας, κρίνεται απαραίτητη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.