ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Καθολική απαγόρευση των εξαγωγών υδροξυχλωροκίνης ανακοίνωσε η Ινδία

Καθολική απαγόρευση των εξαγωγών υδροξυχλωροκίνης ανακοίνωσε η Ινδία

Καθολική απαγόρευση των εξαγωγών υδροξυχλωροκίνης, ανακοίνωσε η Ινδία, ενός φαρμάκου κατά της ελονοσίας, το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ θεωρεί το «κλειδί» στον αγώνα κατά του Covid-19.

Οι εξαγωγές του φαρμάκου και των σκευασμάτων του έχουν απαγορευτεί «χωρίς καμία εξαίρεση» και με άμεση ισχύ, δήλωσε η Γενική Διεύθυνση Εξωτερικού Εμπορίου της Ινδίας. Η ρυθμιστική αρχή εμπορίου προχώρησε τον περασμένο μήνα σε περιορισμένες αποστολές του φαρμάκου, επιτρέποντας κάποιες εξαιρέσεις όπως για ανθρωπιστικούς λόγους και για την εκπλήρωση προηγούμενων δεσμεύσεων.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός Ναρέντα Μόντι και ο Ντόναλντ Τράμπ συζήτησαν για την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα φαρμάκων και άλλων ιατρικών προμηθειών, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να υποστηρίζει ότι η χρήση υδροξυχλωροκίνης θα μπορούσε να θεραπεύσει άτομα θετικά στον κορωνοϊό. Η αποτελεσματικότητά του κατά των λοιμώξεων ωστόσο, παραμένει αναπόδεικτη.

Η νέα απαγόρευση αντανακλά την αυξανόμενη ανησυχία της Ινδίας για την ταχεία εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, με περιστατικά κοινωνικής εξάπλωσης που ξεκινούν από διάφορα μέρη της χώρας των 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ινδία έχει καταγράψει μέχρι τώρα 3.374 κρούσματα και 77 θανάτους, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας. Η χώρα έχει αγωνιστεί να κρατήσει τους ανθρώπους σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια λουκέτου τριών εβδομάδων που ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου, δημιουργώντας φόβους για επιτάχυνση της εξάπλωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.