ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κορωνοϊός – Ελλάδα: 62 τα νέα κρούσματα – 1.735 συνολικά – 73 οι νεκροί

Κορωνοϊός – Ελλάδα: 62 τα νέα κρούσματα – 1.735 συνολικά – 73 οι νεκροί

Με γραπτή ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας ενημερώνει για τις εξελίξεις του κορωνοϊού σήμερα. Πλέον οι νεκροί από κορωνοϊό είναι 73, ενώ τα νέα κρούσματα είναι 62.

Ο κορωνοϊός είναι… εδώ και εξαπλώνεται, με την χώρα να μετρά ήδη 70 συνολικά νεκρούς, καθώς μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο δύο ακόμη άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι την επίσημη ενημέρωση για το πώς κινείται ο κορωνοϊός στην Ελλάδα, η οποία σήμερα, Κυριακή 05.04.2020, δεν έρχεται όπως κάθε μέρα, δηλαδή με τον Σωτήρη Τσιόδρα στις οθόνες μας στις 18:00 ακριβώς, αλλά με γραπτή ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση, λοιπόν, αναφέρεται πως υπάρχουν πέντε ακόμη νεκροί, κάτι που σημαίνει πως η “μαύρη” λίστα στην χώρα μας αριθμεί πια 73 ονόματα…

Επιπρόσθετα, ανακοινώθηκαν 62 ακόμη νέα κρούσματα κορωνοϊού κι έτσι τα συνολικά στην Ελλάδα είναι πια 1.735.

Να υπενθυμίσουμε εδώ πως χθες, Σάββατο 04.04.2020, ο κ. Τσιόδρας είχε ανακοινώσει επίσης πάνω απλό 1.600 κρούσματα, την ώρα που ο Νίκος Χαρδαλιάς επισημοποίησε αυτό που περιμέναμε: Δηλαδή παράταση στα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας μέχρι και τις 27.04.2020.

Κορωνοϊός: Η νέα ενημέρωση όπως ανακοινώθηκε γραπτώς

«Ανακοινώνονται 62 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 1.735, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 352 (20.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 617 (35.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

93 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 65 έτη. 21 (22.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 68.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

10 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 73 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 21 ήταν γυναίκες (28.8%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 83.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 25453 κλινικά δείγματα.

Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.