ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Χαραμάδα αισιοδοξίας στην Ιταλία: Μειωμένος ο αριθμός των θυμάτων από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο

Χαραμάδα αισιοδοξίας στην Ιταλία: Μειωμένος ο αριθμός των θυμάτων από τον κορωνοϊό το τελευταίο  24ωρο

Μειωμένος είναι ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στην Ιταλία σήμερα, παραμένει όμως αρκετά μεγάλο. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι αρχές στις χώρας 525 ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό.

Ο αριθμός αυτός ανεβάζει το σύνολο των νεκρών στους 15.887. Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά μετά τις 19 Μαρτίου που ο αριθμός των νεκρών είναι κάτω από 600.

Επιπλέον, το τελευταίο 24ωρο οι Αρχές κατέγραψαν 4.316 νέα κρούσματα τα οποία συνολικά ανέρχονται στα 128.948.

3.977 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.949 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 58.320 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 50.455 και οι νεκροί 8.905 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 17.089 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.051. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 11.226, με 631 νεκρούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού περιορίζεται αισθητά (κατά 489 κρούσματα το τελευταίο εικοσιτετράωρο), όπως και η αύξηση των νεκρών, με 96 λιγότερα θύματα. Όλοι οι κρατικοί και δημοτικοί ιθύνοντες, όμως, καλούν τους Ιταλούς να μην «χαλαρώσουν» και να μην αρχίσουν να βγαίνουν από το σπίτι, για τουλάχιστον άλλες τρεις εβδομάδες. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, υπάρχουν περιπτώσεις στο Βορρά, όπως στο Μιλάνο (400 κρούσματα σε ένα εικοσιτετράωρο) αλλά και σε μεγάλες περιοχές του Νότου, στις οποίες η φάση ανώτατης διάδοσης δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.