ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυστρία: Υπέρ της χρήσης μασκών σε δημόσιους χώρους τάσσεται το Ιατρικό Επιμελητήριο

Αυστρία: Υπέρ της χρήσης μασκών σε δημόσιους χώρους τάσσεται το Ιατρικό Επιμελητήριο

Υπέρ της χρήσης απλών προστατευτικών μασκών σε δημόσιους χώρους για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού τάσσεται το Αυστριακό Ιατρικό Επιμελητήριο.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Τόμας Σέκερες, δήλωσε ότι εξαιτίας απουσίας συμπτωμάτων πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι μπορεί να είναι θετικοί στον Covid-19 και να μολύνουν άλλα πρόσωπα.

Με τη χρήση απλών προστατευτικών μασκών εμποδίζεται η μετάδοση του ιού σε άλλους ανθρώπους, μέσω μόλυνσης από σταγονίδια κατά το βήξιμο ή το φτέρνισμα, όπως ανέφερε ο ίδιος, χαιρετίζοντας ταυτόχρονα την υποχρεωτική χρήση μασκών που θα ισχύει στην Αυστρία, από αύριο, Δευτέρα 6 Απριλίου, κατά τη διάρκεια αγορών σε καταστήματα τροφίμων.

Σύμφωνα με το Ιατρικό Επιμελητήριο, σε περίπτωση ανάγκης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μάσκες που έχει κατασκευάσει κάποιος μόνος του, όπως επίσης μπορεί να γίνει κάλυψη της μύτης και του στόματος με κασκόλ, ενώ πρέπει πάντα να εφαρμόζεται, ως βασικό μέτρο προστασίας, το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών αλλά και η τήρηση απόστασης τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ των προσώπων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάσκες της υψηλότερης κατηγορίας προστασίας (FFP2 και FFP3) πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο κατά την άμεση επαφή με μολυσμένους ασθενείς και δεν είναι απαραίτητες για την καθημερινή χρήση, θα μπορούσαν μάλιστα να έχουν αρνητικά αποτελέσματα, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Ιατρικού Επιμελητηρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.