Χιλή: Επτά νεκροί από τον νέο κορωνοϊό και 310 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Χιλή: Επτά νεκροί από τον νέο κορωνοϊό και 310 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι 34 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19 και 4.471 έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Αν και καταγράφηκαν 310 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, οι αριθμοί υποδεικνύουν «μια σταθερά πτωτική τάση» ως προς τον ρυθμό εξάπλωσης του κορωνοϊού, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Χάιμε Μάνιαλιτς.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο υπέκυψαν άλλοι επτά ασθενείς, με τον απολογισμό της πανδημίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να φθάνει τους 34 νεκρούς.

Από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 252 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι και η αναπνευστική τους λειτουργία υποστηρίζεται μηχανικά, ενώ 36 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Η κυβέρνηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα αποφάσισε να παρατείνει την πλήρη και υποχρεωτική καραντίνα σε 14 πόλεις της χώρας, καθώς και να επιβάλλει καραντίνα στις περιοχές εκείνες όπου καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων, με τη συνδρομή της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων. Αντίθετα, η καραντίνα έπαψε να είναι πλήρης σε δύο κοινότητες, την Πουέρτο Ουίλιαμς και τη Ράπα Νούι, αν και θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται ειδικά μέτρα στα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τα σημεία εισόδου τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνεχίζει εξάλλου να τελεί σε ισχύ η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας (από τις 22:00 ως τις 05:00 τοπική ώρα), μεταξύ άλλων μέτρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.