Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα πρώτα συμπτώματα της ασθένειας στον οργανισμό μας – Δείτε αναλυτικά

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα πρώτα συμπτώματα της ασθένειας στον οργανισμό μας – Δείτε αναλυτικά

Περισσότεροι από 1,2 εκατ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό (COVID-19) και τα συμπτώματά του αναλύονται διεξοδικά και μερικά από αυτά είναι ο υψηλός πυρετός, ο αποπροσανατολισμός και η θολή όραση.

Ο κορωνοϊός (COVID-19) έχει προσβάλει πάνω από 1,2 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τα -μέχρι στιγμής- δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, και τα συμπτώματά του στον οργανισμό μας αναλύονται διεξοδικά.

Συγκεκριμένα, ο κορωνοϊός έχει -κατά κύριο λόγο- κοινή συμπτωματολογία με το απλό κρυολόγημα και κάποιοι φορείς του COVID-19 είναι ακόμα και ασυμπτωματικοί.

Επίσης, ο χρόνος επώασης του κορωνοϊού, δηλαδή από τον χρόνο μόλυνσης έως αυτόν των συμπτωμάτων είναι διαφορετικός και μπορεί να διαρκέσει πολλές ημέρες.

Τα πρώτα συμπτώματα που προδίδουν τον ιό είναι πυρετός, μεγαλύτερος από τους 38 βαθμούς, και οι μολυσμένοι άνθρωποι ξυπνούν τη νύχτα με αποπροσανατολισμό ή θολή όραση χωρίς να κατανοούν τι συμβαίνει και αισθάνονται ρίγη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Μάργκαρετ Χάρις, ανέφερε σε συνέντευξή του στο Rossiya 1 ότι περισσότερο από το 90% των ασθενών που ήταν φορείς του κορωνοϊού, παρουσίαζαν αυτά τα συμπτώματα με τα οποία θα μπορούσε να ανιχνευθεί η παρουσία του COVID-19 στο σώμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.