ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ισπανία: Ξεπέρασαν τις 15.000 τα θύματα – Κάθε 15 λεπτά οδηγείται ένας νεκρός στο κρεματόριο

Ισπανία: Ξεπέρασαν τις 15.000 τα θύματα – Κάθε 15 λεπτά οδηγείται ένας νεκρός στο κρεματόριο

Στο έλεος του κορωνοϊού συνεχίζει να βρίσκεται η Ισπανία, καθώς οι νεκροί από τον φονικό ιό ξεπέρασαν τις 15.000.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των θανάτων την Δευτέρα είναι μικρότερος στη χώρα από τις 24 Μαρτίου μέχρι σήμερα, γεγονός που επιβεβαιώνει τη σταδιακή αποκλιμάκωση της πανδημίας, στο φως της δημοσιότητας έρχονται συνεχώς τραγικές ιστορίες.

Όπως περιγράφει το CNN σε δημοσίευμά του, κάθε 15 λεπτά περίπου, ένας νεκρός από τον κορωνοϊό μεταφέρεται στο κρεματόριο του νεκροταφείου La Almudena της Μαδρίτης. Ο πατέρας Εντουάρ, ένας καθολικός ιερέας, βγαίνει από το κτίριο για να χαιρετήσει τα μέλη της οικογένειας που έχουν έρθει να αποχαιρετήσουν το νεκρό.

Η τελετή, με τις ευλογίες και τις προσευχές, διαρκεί μόλις πέντε λεπτά. Δεν επιτρέπεται να υπάρχει κανένας συγγενής κατά τη διάρκεια της ταφής. Δεν υπάρχει πια χρόνος για να πουν το τελευταίο αντίο όπως θα ήθελαν. Αποχαιρετούν τους αγαπημένους τους από απόσταση λίγο πριν μεταφερθούν για ταφή.

Είναι μια παράξενη εικόνα, ακόμη και για ένα από τα μεγαλύτερα νεκροταφεία της Δυτικής Ευρώπης.

Αντίξοες συνθήκες
Αυτή είναι η κατάσταση διαχείρισης του πένθους, στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του κορωνοϊού στην Ισπανία. «Το βλέπεις στα πρόσωπά τους, ο μεγάλος πόνος» περιγράφει ο πατέρας Εντουάρ. Όχι μόνο έχασαν έναν αγαπημένο τους, πρέπει να πουν αντίο κάτω από αυτές της συνθήκες.

Με τις εκκλησίες κλειστές σε εθνικό επίπεδο, αυτό είναι ένα από τα λίγα μέρη όπου ο πληθυσμός της καθολικής πλειοψηφίας στην Ισπανία μπορεί να δει έναν ιερέα αυτοπροσώπως.

«Προσπαθώ να είμαι κοντά τους, τους λέω ότι είμαι μαζί τους και ότι δεν είναι μόνοι, μερικές φορές με ενοχλεί, κλαίω» λέει ο πατέρας Edduar.

Ο κίνδυνος μόλυνσης από τον ιό δεν έχει χαθεί ούτε γι’ αυτόν. Δεν φοράει μάσκα ή γάντια. «Μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο, αλλά σε αυτή την ιστορική στιγμή, θεωρώ αυτό ένα προνόμιο… η ζωή μου είναι για τους ανθρώπους, να είμαι μαζί τους σε αυτή την κρίσιμη στιγμή».

Η Ισπανία έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού από οποιαδήποτε άλλη χώρα στη γη. Η Μαδρίτη είναι το επίκεντρο της πανδημίας, που αντιπροσωπεύει το 40% των θανάτων στην Ισπανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεδομένου ότι τα νεκροτομεία της πόλης δεν είναι σε θέση να χειριστούν τον όγκο των σωμάτων, χρησιμοποιούνται δύο παγοδρόμια ως προσωρινά νεκροτομεία. Τα νεκροταφεία λένε ότι θάβουν δύο ή τρεις φορές περισσότερους ανθρώπους, από το συνηθισμένο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.