ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μεξικό: 31 νέοι θάνατοι από τον κορωνοϊό και 296 νέα κρούσματα

Μεξικό: 31 νέοι θάνατοι από τον κορωνοϊό και 296 νέα κρούσματα

Οι αρχές του Μεξικού κατέγραψαν 31 νέους θανάτους ασθενών και τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό μέχρι σήμερα, ενώ ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ τόνισε πως θα χρειαστεί να γίνουν εσπευσμένα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Οι μεξικανικές αρχές κατέγραψαν 296 νέα κρούσματα μόλυνσης, γεγονός που αύξησε το σύνολο των ασθενών στη χώρα σε 2.439.

Ο αριθμός των νεκρών που θρηνεί το Μεξικό εξαιτίας της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού αυξήθηκε στους 125, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας.

Προβλέποντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, ο υφυπουργός Υγείας Λόπες-Γκατέλ τόνισε πως στο Μεξικό ο λόγος του υγειονομικού προσωπικού προς τον γενικό πληθυσμό συγκαταλέγεται στους χαμηλότερους μεταξύ των κρατών μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

«Αυτό εγείρει μια πρόκληση για εμάς, θα χρειαστεί να προσλάβουμε και να εκπαιδεύσουμε προσωπικό» στον τομέα της υγείας, συμπλήρωσε.

Η κατάσταση στη χώρα θα γίνει ακόμη πιο σοβαρή μετά την 30ή Απριλίου, όταν η «καμπύλη της επιδημίας» θα αρχίσει να ανεβαίνει, είπε ο Λόπες-Γκατέλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αναπόφευκτα, θα έχουμε ολοένα περισσότερα κρούσματα», προειδοποίησε ο υφυπουργός Υγείας. «Είναι ώρα να μείνουμε σπίτι και να μειώσουμε τη μετάδοση [της πανδημίας] διότι η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο κρίσιμη», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.