Κορωνοϊός-Ρωσία: Στις 29 Ιουνίου ξεκινάνε δοκιμές για εμβόλιο

Κορωνοϊός-Ρωσία: Στις 29 Ιουνίου ξεκινάνε δοκιμές για εμβόλιο

Η Ρωσία έχει μπει «θερμά» στη μάχη με τον κορωνοϊό, με ρωσικό ινστιτούτο να ανακοινώνει ότι στις 29 Ιουνίου θα ξεκινήσουν δοκιμές εμβολίων σε εθελοντές.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του κέντρου, Ρινάτ Μακσιούτοφ.

Αυτή τη στιγμή το ερευνητικό κέντρο Vektor δοκιμάζει εμβόλιο σε πειραματόζωα για να βρει το σωστό πρωτότυπο μέχρι τις 30 Απριλίου.

Οι επιστήμονες σχεδιάζουν να αναπτύξουν εμβόλια για προκλινικές δοκιμές μέχρι τις 10 Μαΐου και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε δοκιμές σε εθελοντές.

«(Σχεδιάζουμε) να προχωρήσουμε στο πρώτο στάδιο των κλινικών δοκιμών σε 180 εθελοντές στις 29 Ιουνίου με τρία εμβόλια», δήλωσε ο Μακσιούτοφ σε συνάντηση που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τρία εμβόλια για τον κορωνοϊό αναπτύσσονται στη Ρωσία

Τρία πρωτότυπα εμβόλια για καταπολέμηση του κορωνοϊού κατασκευάζουν Ρώσοι επιστήμονες, όπως έχει γίνει γνωστό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τη ρωσική ρυθμιστική αρχή για την υγεία των καταναλωτών, οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να δοκιμάζουν τα πρωτότυπα των εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού σε ζώα σε εργαστήριο στη Σιβηρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.