ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Κορωνοϊός: 23 οι νεκροί στην Τυνησία και 16 στο Μεξικό – Αυξάνονται τα κρούσματα

Κορωνοϊός: 23 οι νεκροί στην Τυνησία και 16 στο Μεξικό – Αυξάνονται τα κρούσματα

Αυξάνονται τα θύματα και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, σε Τυνησία και Μεξικό.

​Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην επικράτεια της Τυνησίας αυξήθηκε σε 623 και οι θάνατοι έχουν φθάσει τους 23, ανακοίνωσε ο τυνήσιος υπουργός Υγείας Αμπντουλατίφ Μέκι χθες Τρίτη.

«Θα φθάσουμε σε μια φάση που κόσμος θα πεθαίνει στον δρόμο και στις πύλες νοσοκομείων εάν δεν τηρήσουν οι πάντες τον γενικό περιορισμό» που έχει επιβληθεί στις κινήσεις των πολιτών, προειδοποίησε ο Μέκι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν με τον υπουργό Εσωτερικών.

«Δεν θα είμαστε καν σε θέση να μετρήσουμε τους νεκρούς εάν οι γενικές οδηγίες για την ασφάλεια και την υγεία ώστε να αντιμετωπίσουμε τον νέο κορωνοϊό δεν τηρηθούν, ιδίως ο γενικός περιορισμός και η απαγόρευση κυκλοφορίας, σε συνδυασμό με την κοινωνική αποστασιοποίηση», επέμεινε ο τυνήσιος υπουργός Υγείας.

Την 20ή Μαρτίου, η κυβέρνηση της Τυνησίας ανακοίνωσε την επιβολή περιορισμού των κινήσεων των πολιτών σε όλη την επικράτεια για 14 ημέρες, από την 22α Μαρτίου ως την 4η Απριλίου. Την 31η Μαρτίου, η ισχύς του μέτρου παρατάθηκε για άλλες δύο εβδομάδες, από την 5η Απριλίου.

Μεξικό: 16 νεκροί και 346 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι κατέγραψε άλλους 16 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, με το σύνολο των θανάτων να ανέρχεται πλέον σε 141, ενώ καταγράφηκαν 346 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τους ασθενείς να φθάνουν τους 2.785.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τόνισε προχθές ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με μεγάλες ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, την ώρα που η εξάπλωση της πανδημίας επιταχύνεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.