ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Κορωνοϊός: Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ για τη χρήση φαρμάκων και πλάσματος ασθενών που θεραπεύτηκαν

Κορωνοϊός: Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ για τη χρήση φαρμάκων και πλάσματος ασθενών που θεραπεύτηκαν

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, αναφέρθηκε στις κλινικές μελέτες που διεξάγονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και αφορούν τόσο διάφορα φάρμακα όσο και τη χρήση πλάσματος ασθενών που ξεπέρασαν τη νόσο.

Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι γίνονται μελέτες σε αντιιικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται σε άλλες λοιμώξεις, σε ειδικά φάρμακα που βασίζονται στη δομή και τις ιδιότητες του συγκεκριμένου κορωνοϊού όπου οι μελέτες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, χρησιμοποιούνται ανοσοτροποοιητικά φάρμακα ενώ αυξάνεται και ο αριθμός της χρήσης πλάσματος σε ασθενείς που έχουν νοσήσει.

Ιδιαίτερα για το πλάσμα, ο κ.Δημόπουλος είπε ότι στην Ελλάδα θα κατατεθούν σύντομα στις αρμόδιες επιστημονικές επιτροπές μελέτη για τη χρήση του.

Εξήγησε ότι λαμβάνεται πλάσμα από ασθενείς που έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό, έχουν νοσήσει και έχουν νοσήσει καλά το οποίο και χορηγείται σε ασθενείς που νοσούν οξέως

«Κάνεις μια παθητική ανοσοποίηση. Του δίνεις έτοιμα αντισώματα», εξήγησε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόσθεσε ότι θα κατατεθεί στις αρμόδιες επιτροπές ένα ελληνικό πρωτόκολλο που θα έχει ως στόχο να αντιμετωπιστούν οξέα περιστατικά αλλά θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε και για το μέλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.