ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ποια μέρα θα μας αφήσουν «ελεύθερους»; – Τι προβλέπουν τα επιστημονικά μοντέλα για την «αποφυλάκισή» μας

Ποια μέρα θα μας αφήσουν «ελεύθερους»; – Τι προβλέπουν τα επιστημονικά μοντέλα για την «αποφυλάκισή» μας

Κυβερνητικές πηγές διαρρέουν τις τελευταίες ημέρες σαν πιθανή ημέρα της εν μέρει άρσης των περιοριστικών μέτρων την 11η Μαΐου με προοπτική να υπάρξει μια παράταση ακόμα και μέχρι τις 17 του ίδιου μήνα.

Το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί όλους τους πολίτες, δηλαδή το πότε θα αρχίσει η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ανέλυσε ο καθηγητής Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης με το μοντέλο προβλέψεων που παρουσίασε στην εκπομπή iNFO-19 στο OPEN.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του ΑΠΘ, κ. Σαρηγιάννη, η επιστημονική ομάδα προσπαθεί να εφαρμόσει συγκεκριμένα μοντέλα διαχείρισης κινδύνου σε πολλές χώρες. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, το μοντέλο αυτό δίνει στο ίδιο διάγραμμα τα επιβεβαιωμένα και τα προβλεπόμενα κρούσματα και συνδυάζει τα μέτρα αποκλεισμού που έχουν ήδη ληφθεί.

Τη δεδομένη στιγμή βρισκόμαστε σε μια τάση μείωσης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, όπως φαίνεται και από την καθημερινή ενημέρωση από τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε περάσει εδώ και μερικές μέρες την κορύφωση της καμπής της πανδημίας στην Ελλάδα, και σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουμε περάσει στην αρχή της αποδρομής, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ. Σαρηγιάννης.

Ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ότι «τρέχει» ένα μοντέλο το οποίο κάνει προβολή συνολικά στην κοινότητα, λαμβάνοντας υπόψιν και τις διαφοροποιήσεις στην πυκνότητα του πληθυσμού, το οποίο επικαιροποιείται με βάση τα νέα δεδομένα που προκύπτουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το μοντέλο αυτό, προβλέπεται συνολικός αριθμός επόμενων κρουσμάτων γύρω στα 2.100, ενώ σύμφωνα με τον καθηγητή και τα στοιχεία που αναλύει με τα συγκεκριμένα μοντέλα, μετά τις 10-17 Μαΐου είναι η ημερομηνία που πιθανολογεί ότι θα μπορούμε να ξεκινήσουμε να συζητάμε για μία σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και της απαγόρευσης κυκλοφορίας, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής θα τηρούνται πιστά όλο αυτό το διάστημα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.