ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ισπανία: Πενταπλάσιοι οι θάνατοι από κορωνοϊό στα γηροκομεία της Μαδρίτης

Ισπανία: Πενταπλάσιοι οι θάνατοι από κορωνοϊό στα γηροκομεία της Μαδρίτης

Πενταπλάσιος αναμένεται να είναι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών στα γηροκομεία της Μαδρίτης, από τον κορωνοϊό, καθώς δεν έγιναν τεστ για τον ιό σε περίπου 3.500 ηλικιωμένους που πέθαναν.

Από τις 8 Μαρτίου μέχρι τις 8 Απριλίου απεβίωσαν 4.750 από τους περίπου 50.000 ανθρώπους που διαμένουν σε γηροκομεία στην περιοχή της Μαδρίτης, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην Ισπανία, είπε ένας εκπρόσωπος της περιφέρειας, ο Ιγνάθιο Αγουάρδο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Από αυτούς τους ανθρώπους, οι 781 είχαν βρεθεί θετικοί στην ασθένεια. Όμως οι υπόλοιποι 3.479 παρουσίαζαν μεν συμπτώματα αλλά δεν είχε επιβεβαιωθεί μέσω εξέτασης ότι έπασχαν από Covid-19.

«Οι αριθμοί είναι πολύ πιο υψηλοί απ’ ότι σε έναν συνηθισμένο μήνα»

Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο σε αριθμό νεκρών, πίσω από την Ιταλία, με 14.555 μέχρι σήμερα. Όμως το σύνολο των θυμάτων μπορεί να είναι υψηλότερο, επειδή στον απολογισμό λαμβάνονται υπόψη μόνο εκείνοι οι άνθρωποι που είχαν διαγνωστεί με τον κορωνοϊό. Με τον τρόπο αυτό όμως δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι είχαν συμπτώματα της ασθένειας αλλά τους έγινε ποτέ εξέταση, λόγω έλλειψης διαγνωστικών τεστ.

Με βάση τα στοιχεία που δίνουν πολλές περιφέρειες, ένας σημαντικός αριθμός των νεκρών που δεν περιλαμβάνονται στον απολογισμό ενδέχεται να προέρχεται από τα γηροκομεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το υψηλό ποσοστό θανάτων σε αυτά τα ιδρύματα –σε ορισμένα εκ των οποίων καταγράφτηκαν ταυτόχρονα δεκάδες θάνατοι– έχει συγκλονίσει την Ισπανία. Στρατιώτες που στάλθηκαν να απολυμάνουν οίκους ευγηρίας βρήκαν σε κάποιες περιπτώσεις ηλικιωμένους ανθρώπους που τους είχαν εγκαταλείψει στην τύχη τους και άλλους που είχαν πεθάνει στο κρεβάτι τους. Για τις υποθέσεις αυτές διενεργείται προκαταρκτική εξέταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.