ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βρετανική έρευνα: Ο κορωνοϊός «μεταμφιέζεται» και ξεγελά τα κύτταρά μας σαν «λύκος σε προβιά προβάτου»

Βρετανική έρευνα: Ο κορωνοϊός «μεταμφιέζεται» και ξεγελά τα κύτταρά μας σαν «λύκος σε προβιά προβάτου»

Με «λύκο σε προβιά προβάτου» παρομοιάζει τον κορωνοϊό μια καινούρια έρευνα του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο Sars-CoV-2 (που προκαλεί τον COVID-19) εισβάλλει στα ανθρώπινα κύτταρα ανενόχλητος καθώς περιβάλλεται από μια «ασπίδα» από σάκχαρα που ονομάζονται γλυκάνες.

Ο καθηγητής Μαξ Κρίσπιν, επικεφαλής της έρευνας, εξήγησε ότι ο ιός χρησιμοποιεί ακίδες γλυκοπρωτεΐνης για να επικολληθεί στα ανθρώπινα κύτταρα προτού εισβάλει στο εσωτερικό τους. Αυτή η «μεταμφίεση» του επιτρέπει να κρύψει τις ιϊκές πρωτεΐνες από το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αφοπλίζοντάς το. «Καλυμμένοι με σάκχαρα, οι ιοί είναι σαν λύκοι με προβιά προβάτου» όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο ερευνητής.

Τα καλά νέα; Οι ειδικοί ανακάλυψαν επίσης ότι ο νέος κορωνοϊός δεν είναι τόσο καλά θωρακισμένος όσο άλλοι ιοί, όπως ο HIV, ο οποίος επιτίθεται στο ανοσοποιητικό σύστημα με «μια αληθινά πυκνή επίστρωση από γλυκάνες».

Κατά συνέπεια, το ανοσοποιητικό μας σύστημα πρέπει να ξεπεράσει λιγότερα εμπόδια για να νικήσει τον COVID-19 και να οδηγήσει τον οργανισμό στην ανάρρωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα νέα ευρήματα είναι πολύτιμα στον αγώνα των ειδικών να κατανοήσουν πλήρως τον μηχανισμό του νέου κορονοϊού και να αναπτύξουν ένα εμβόλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.