ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μεσημεριανός ύπνος: Δείτε πόση ώρα πρέπει να κοιμηθείτε για να ξεκουραστείτε

Μεσημεριανός ύπνος: Δείτε πόση ώρα πρέπει να κοιμηθείτε για να ξεκουραστείτε

Ψάχνοντας τα θετικά της καραντίνας λόγω κορωνοϊού, μπορεί κανείς να συμπεριλάβει σε αυτά και τον μεσημεριανό ύπνο.

​Λόγω των καθημερινών υποχρεώσεων και της εργασίας, πολλοί ήταν εκείνοι που στερούνταν τον μεσημεριανό ύπνο τις καθημερινές και περίμεναν να έρθει το σαββατοκύριακο για να τον απολαύσουν. Τώρα, όμως, μπορείτε να κοιμάστε τα μεσημέρια και μάλιστα είναι ωφέλιμο για την υγεία.

Πράγματι, ένας σύντομος ύπνος μέσα στην ημέρα μπορεί να νικήσει την κούραση και να βελτιώσει τη μνήμη όμως, ουσιαστικά, η διάρκειά του είναι αυτή που καθορίζει τη θετική του επίδραση.

Πιο συγκεκριμένα με έναν πολύ σύντομο ύπνο 10-20 λεπτών μπορεί κάποιος να πάρει την ενέργεια που χρειάζεται ώστε να συνεχίσει τη μέρα ενώ αν είναι αρκετά κουρασμένος, ίσως χρειάζεται λίγος ύπνος παραπάνω, με διάρκεια περίπου 1 ώρα. Ωστόσο, για 30 λεπτά αφού ξυπνήσει μπορεί να νιώθει μια μικρή αδιαθεσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ύπνος διάρκειας 60 λεπτών μπορεί επίσης να βοηθήσει τη μνήμη ακόμη περισσότερο ενώ για την τόνωση της δημιουργικότητα και την πλήρη ξεκούραση πρέπει να φτάνει τη 1,5 ώρα σε διάρκεια, αφού στην περίπτωση αυτή ολοκληρώνεται ένας ολόκληρος κύκλος του ύπνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.