ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συναγερμός για εισαγόμενα κρούσματα στην Κίνα – Εικόνες Ουχάν σε πόλη κοντά στα σύνορα με της Ρωσία

Συναγερμός για εισαγόμενα κρούσματα στην Κίνα – Εικόνες Ουχάν σε πόλη κοντά στα σύνορα με της Ρωσία

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κίνα από εισαγόμενα κρούσματα του κορωνοϊού που έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα με τις αρχές να ανακοινώνουν πως μια πόλη κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία μπαίνει σε καραντίνα.

H πανδημία της Covid-19 πρωτοεμφανίστηκε στην Ουχάν της επαρχίας Χουμπέι τον περασμένο Δεκέμβριο κι εξαπλώθηκε έκτοτε σχεδόν σ’ ολόκληρο τον πλανήτη. Τα δραστικά περιοριστικά μέτρα που εφήρμοσαν οι Αρχές, αναχαίτισαν το τελευταίο διάστημα την επέλαση του κορωνοϊού στη χώρα, που κατέγραψε χθες 63 νέα κρούσματα, όλα πλην δύο εισαγόμενα από το εξωτερικό. Αλλά η πρόσφατη έξαρση στην βορειότερη επαρχία της Κίνας, την Χεϊλονγκζιάνγκ ανάγκασε τις Αρχές να σφραγίσουν τα σύνορα με τη Ρωσία για να εμποδίσουν την άφιξη φορέων από τη γειτονική χώρα.

Σε καραντίνα αλά Ουχάν πόλη στα σύνορα της Κίνας με τη Ρωσία

Η πρεσβεία της Κίνας στη Μόσχα ανακοίνωσε χθες το προσωρινό κλείσιμο όλων των μεθοριακών περασμάτων για άτομα που ταξιδεύουν μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας και της Ρωσίας, χωρίς να διευκρινίσει πότε θα ξανανοίξουν τα σύνορα μήκους 4.300 χλμ με τον βόρειο γείτονά της. Αξιωματούχοι του τομέα Υγείας της επαρχίας Χεϊλονγκτζιάνγκ κατέγραψαν χθες άλλα 25 εισαγόμενα κρούσματα του φονικού κορωνοϊού, που αφορούν σε πολίτες που πέρασαν από το πέρασμα μεταξύ των πόλεων Σουιφένχε της Κίνας και Πογκράνιτσι της Ρωσίας. Αμέσως οι Αρχές έσπευσαν να βάλουν σε καραντίνα ολόκληρη την πόλη για να περιορίσουν την απειλή.

Τα δρακόντεια μέτρα προβλέπουν ότι ένα άτομο ανά οικογένεια μπορεί να βγαίνει από το σπίτι ανά τρεις ημέρες για τις αναγκαίες προμήθειες σε τρόφιμα, φάρμακα κτλ. Ενώ αστυνομικοί θα ελέγχουν αν οι πολίτες φορούν μάσκες, έχουν μαζί τους άδειες εξόδου και θα τους μετρούν τις θερμοκρασίες, όπως είχε γίνει περίπου και στην περίπτωση της Ουχάν στην κορύφωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα. Παράλληλα έκλεισαν όλα τα ξενοδοχεία και μέχρι την 1η Ιουνίου η είσοδος στην πόλη θα επιτρέπεται μόνον σε μόνιμους κατοίκους της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πολύ πριν κλείσει η Κίνα τα χερσαία σύνορά της με τη Ρωσία, η Μόσχα είχε σφραγίσει αρκετά μεθοριακά περάσματα από τη δική της πλευρά των συνόρων στα τέλη Ιανουαρίου, καθώς κλιμακωνόταν η επιδημία του κορωνοϊού στην Ουχάν. Καθώς το Πεκίνο στρέφει την προσοχή του στους νέους κινδύνους από τα εισαγόμενα κρούσματα, οι Αρχές άρχισαν να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα , που είχαν επιβληθεί το τελευταίο δίμηνο στα 11 εκατομμύρια των κατοίκων της Ουχάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.