Το κόλπο για να καταλάβετε από που προέρχεται ο πονοκέφαλός σας

Το κόλπο για να καταλάβετε από που προέρχεται ο πονοκέφαλός σας

Ο πονοκέφαλος είναι ένα από τα συχνότερα συμπτώματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι. Η εμφάνισή του μπορεί να συνοδεύεται και από άλλες κλινικές εκδηλώσεις, μπορεί όμως και όχι. Συνήθως συνδέεται με κάποια ασθένεια, αλλά μπορεί να είναι και αποτέλεσμα υπερβολικής κούρασης ή κακής ποιότητας ύπνου.

Σε αυτές τις τελευταίες περιπτώσεις υποχωρεί άμεσα και χωρίς φαρμακευτική αγωγή, αν ο ασθενής ξεκουραστεί. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπου ο πονοκέφαλος είναι αποτέλεσμα της ύπαρξης άλλης ασθένειας στον οργανισμό. Αυτή είναι η δευτερογενής κεφαλαλγία. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται κλινικές και απεικονιστικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η αιτία της.

Ο νευρολόγος είναι ο γιατρός στον οποίο πρέπει να απευθυνθεί κάποιος αν έχει επίμονο πονοκέφαλο. Πριν την εξέταση από το νευρολόγο θα πρέπει ο ασθενής να έχει καταγράψει ακριβώς τη συχνότητα και την ένταση του πονοκεφάλου που νιώθει. Επίσης, είναι σημαντικό να παρακολουθήσει και να καταγράψει την ποιότητα του ύπνου του, αλλά και τι προηγήθηκε του πονοκεφάλου. Ακόμη και το άγχος που πιθανόν κάποιος να βιώνει έντονα για κάποιες μέρες πρέπει να αναφερθεί στο γιατρό.

Ο γιατρός πιθανόν να ρωτήσει και με ποιο φάρμακο σας περνάει συνήθως ο πονοκέφαλος. Αν κριθεί απαραίτητο ή ο πονοκέφαλος είναι επίμονος ή έντονος μπορεί να χρειαστεί να γίνει περαιτέρω απεικονιστικός έλεγχος με αξονική ή μαγνητική τομογραφία για να μελετηθεί πιο λεπτομερώς το σημείο.

Πολλοί άνθρωποι βιώνουν αρκετά συχνά πονοκέφαλο στην καθημερινότητά τους. Αυτός ο πονοκέφαλος μπορεί να καλύπτει το μισό κεφάλι (ημικρανία) ή να είναι κεφαλαλγία τάσης ή αθροιστική κεφαλαλγία. Αυτές οι μορφές συνήθως δεν υποκρύπτουν κάποιο νόσημα.

Ωστόσο, αν δυσκολεύουν τη ζωή σας ή αν επιμένουν για καιρό θα πρέπει ούτως ή άλλως να απευθυνθείτε σε νευρολόγο για να ελέγξετε τη σοβαρότητά τους, αλλά και για να πάρετε την κατάλληλη και πιο στοχευμένη θεραπευτική αγωγή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μη φοβάστε να απευθυνθείτε σε γιατρό για τον πονοκέφαλο. Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για κάτι αθώο και με τη σωστή αντιμετώπιση που θα προτείνει ο γιατρός, θα απαλλαγείτε σύντομα από αυτό το δυσάρεστο σύμπτωμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.