Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα στην Υεμένη

Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα στην Υεμένη

Οι υγειονομικές αρχές της εμπόλεμης Υεμένης ανακοίνωσαν το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, στην επαρχία Χαντραμούτ (νότια), που ελέγχεται από τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση.

«Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό καταγράφηκε στην επαρχία Χαντραμούτ», ενημέρωσε μέσω Twitter η κυβερνητική επιτροπή που συστήθηκε πρόσφατα για τη διαχείριση της κρίσης της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την επιτροπή, το πρόσωπο που έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και του προσφέρονται ιατρικές φροντίδες. Δεν δόθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανθρωπιστικές οργανώσεις και ο ΟΗΕ έχουν προειδοποιήσει ότι εάν η πανδημία εξαπλωθεί στην Υεμένη — χώρα όπου το σύστημα υγείας έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς, εξαιτίας του πολέμου που διαρκεί έξι χρόνια ανάμεσα στους σιίτες αντάρτες Χούθι και την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζεται από μια συμμαχία αραβικών χωρών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, που ενεπλάκη στη σύρραξη το 2015 — οι συνέπειες πιθανόν θα είναι καταστροφικές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.