ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Χανιά: Ξεκίνησαν απολυμάνσεις σε οικισμούς τσιγγάνων

Χανιά: Ξεκίνησαν απολυμάνσεις σε οικισμούς τσιγγάνων

Έπειτα και από τα 20 κρούσματα κορωνοϊού που βρέθηκαν σε οικισμό τσιγγάνων στην Λάρισα, ο δήμος Χανίων αποφάσισε να προχωρήσει σε προληπτική απολύμανση σε καταυλισμούς.

Η απολύμανση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Χανίων, από εξειδικευμένο ιδιωτικό συνεργείο και με βάση τους αυστηρούς κανόνες για την δημόσια ασφάλεια και υγιεινή.

Όπως δήλωσε η Περιφερειακή Σύμβουλος Κρήτης Σοφία Μαλανδράκη, «η Περιφέρεια προχώρησε τις διαδικασίες για την ανάθεση του διαγωνισμού για την απολύμανση ελέγχοντας με τις υπηρεσίες της κατά πόσο τα είδη που χρησιμοποιούνται είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ».
Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Ζερβουδάκη τόνισε ότι η διαδικασία της απολύμανσης γίνεται με βάση τις αυστηρές διατάξεις που προβλέπει η νομοθεσία.

Όπως ανέφερε, «σαν δήμος παράλληλα με την απολύμανση θα προχωρήσουμε στην διανομή τροφίμων, ειδών ατομικής υγιεινής και ασβέστη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την κ. Ζερβουδάκη η εικόνα των δύο καταυλισμών ήταν καλή, καθώς οι διαμένοντες σε αυτούς είχαν προχωρήσει σε καθαρισμό των χώρων.
Η απολύμανση των δύο καταυλισμών είχε προγραμματιστεί για τις αρχές Απριλίου, ωστόσο είχε αναβληθεί λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.