ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τεστ κορωνοϊού: Έφηβη δείχνει πως γίνεται – «Ένιωσα σαν μαχαιριά στον εγκέφαλο» (βίντεο)

Τεστ κορωνοϊού: Έφηβη δείχνει πως γίνεται – «Ένιωσα σαν μαχαιριά στον εγκέφαλο» (βίντεο)

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο ανεβάζουν στα social media τις εμπειρίες τους με το τεστ του κορωνοϊού.

Μια έφηβη περιέγραψε την εμπειρία της από την εξέταση για κορωνοϊό ως «μαχαιριά στον εγκέφαλο» με το βίντεό της να γίνεται viral, καθώς δείχνει τον ειδικό να λαμβάνει δείγμα ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος.

Η Σέλμπι από την Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών, πήγε σε ένα κέντρο εξέτασης και πόσταρε το βίντεο από την εμπειρία της στο TikTok, το οποίο συγκέντρωσε από τότε εκατομμύρια προβολές.

Στο σύντομο βίντεο, μια νοσοκόμα πλησιάζει στο παράθυρο του αυτοκινήτου της Σέλμπι και εισάγει ένα μακρύ στειλεό (που μοιάζει με μακριά μπατονέτα) βαθιά μέσα στο ρουθούνι της για να φτάσει στο πίσω μέρος του λαιμού της. Μόλις βρεθεί εκεί, το περιστρέφει για μερικά δευτερόλεπτα προκειμένου να συλλέξει κύτταρα από την ρινική κοιλότητα.

Η διαδικασία αυτής της εξέτασης, η οποία είναι τυποποιημένη σε όλο τον κόσμο, ακολουθείται από το δείγμα που αποστέλλεται σε ένα εργαστήριο όπου και θα αναζητήσει γενετικό υλικό του κορωνοϊού στο DNA του ασθενούς. Η Σέλμπι είπε ότι το τεστ ήταν οδυνηρό και πως μάλιστα η μύτη της μάτωσε λίγο, αργότερα εκείνο το βράδυ.

Το τεστ του ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος χρησιμοποιείται για την συλλογή κυττάρων βαθιά μέσα στην ρινική κοιλότητα επειδή ένα δείγμα από το ρουθούνι δεν είναι επαρκές. Αφού συλλεχθεί το υγρό δείγμα, αποστέλλεται σε εργαστήριο για εξέταση PCR, μια τυπική επιστημονική διαδικασία που περιλαμβάνει την κατασκευή ενός μοντέλου DNA του ατόμου, χρησιμοποιώντας το δείγμα που έδωσε.

Μέσα σε αυτό, οι ειδικοί μπορούν στην συνέχεια, να αναζητήσουν στοιχεία γενετικού υλικού (RNA) από τον κορωνοϊό, το οποίο είναι τυλιγμένο στο DNA του προσώπου εάν έχει μολυνθεί. Τόσο το NHS όσο και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ, προτίμησαν να χρησιμοποιήσουν αυτό τον τύπο δοκιμής καθώς είναι εξαιρετικά ακριβής. Δυστυχώς όμως, για τους υποψήφιους ασθενείς με κορωνοϊό, η διαδικασία αυτή μπορεί να είναι άβολη.

https://twitter.com/DrPeckPNP/status/1244062665535864832?s=20

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Σέλμπι, που δημοσίευσε την δική της εμπειρία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα κορωνοϊού στις αρχές Μαρτίου. Όπως δήλωσε στο BuzzFeed, ένα τοπικό κέντρο της έκλεισε ραντεβού αργότερα την ίδια μέρα για μια εξέταση. Και δήλωσε: «Έκαναν μια βαθιά ‘ανασκαφή’ στην μύτη, η οποία υπέθεσα ότι θα ήταν μερικά μόνο εκατοστά εντός της μύτης και λίγο άβολα. Αλλά τελικά ήταν πιο βαθιά και αρκετά επώδυνη διαδικασία. Τα μάτια μου δάκρυσαν και ένιωσα ένα τσίμπημα. Αργότερα εκείνο το βράδυ, φταρνίστηκα πολύ έντονα και η μύτη μου άρχισε να αιμορραγεί λίγο, αλλά δεν ήταν κάτι ανεξέλεγκτο».

Ο τίτλος του βίντεο, στο λογαριασμό της στο TikTok με όνομα @shelfboi, ήταν:«Έκανα ένα τεστ. Ένιωσα σαν μια μαχαιριά στον εγκέφαλο». Εκτός όμως από την Σέλμπι, κι άλλοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που υποβλήθηκαν σε εξέταση για τον κορωνοϊό, μοιράστηκαν την εμπειρία τους, με μια γυναίκα να λέει ότι ένιωσε πως το στέλεχος «έσκαβε»τον εγκέφαλό της.
https://www.instagram.com/p/B97omi7ArZr
Η ανώνυμη γυναίκα,από το Οντάριο, έγραψε στο Instagram πως το στέλεχος «μπλόκαρε στο ρουθούνι» της και άρχισε να αιμορραγεί. Αλλά και η ασκούμενη νοσοκόμα Τζέσικα Πεκ, μοιράστηκε ένα διάγραμμα για το πώς πραγματοποιείται η εξέταση για κορωνοϊό στο Twitter. Δημοσίευσε ένα διάγραμμα ενός στειλεού που μπαίνει μέσα από την μύτη ενός ατόμου και στο λαιμό του με την λεζάντα: «Αυτό είναι το πόσο πίσω πρέπει να βάλουμε στον στειλεό για να σας εξετάσουμε για κορωνοϊό. Ίσως θελήσετε να ακολουθήσετε τις ιατρικές συστάσεις και να μείνετε σπίτι».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.