ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορείς να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γ.Γ. Συμβουλίου Ευρώπης: «Απροετοίμαστα τα ευρωπαϊκά κράτη για την κρίση του κορωνοϊού»

Γ.Γ. Συμβουλίου Ευρώπης: «Απροετοίμαστα τα ευρωπαϊκά κράτη για την κρίση του κορωνοϊού»

Απροετοίμαστα, χαρακτήρισε η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μαρίγια Πεχκίνοβιτς Μπούριτς, τα συστήματα υγείας, απέναντι στην κρίση του κορωνοϊού.

Η ίδια ανέφερε πως τα συστήματα υγείας θα πρέπει να ενισχυθούν για να συμμορφωθούν με τα ευρωπαϊκά κοινά πρότυπα.

«Το δικαίωμα στην υγεία και η ίση πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη είναι το πιο σημαντικό δικαίωμα από σήμερα και οι δύο αναφέρονται στις συμβάσεις μας και είναι εγγυημένες στα εθνικά συντάγματα»
Διαπιστώνει ακόμη πως περισσότερα κράτη που έχουν πληγεί αποδείχθηκαν απροετοίμαστα να ανταποκριθούν στην πανδημία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα πρέπει να αναζητήσουμε όλους τους διεθνείς μηχανισμούς μας, τους Ευρωπαϊκούς Κοινωνικούς Χάρτες, τη σύμβαση MEDICRIME της Μόσχας και τη Σύμβαση του Οβιέδο για τα ανθρωπιστικά δικαιώματα και τη βιοϊατρική, όπως και τα συνέδρια για την Ευρωπαϊκή Φαρμακοποιία. Να αναθεωρήσουμε και να ενισχύσουμε τις ικανότητες των κρατών να συμμορφωθούν με τα κοινά μας πρότυπα και είμαστε έτοιμοι να τους βοηθήσουμε σε αυτό το θέμα», δήλωσε η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά την εναρκτήρια σύνοδο του online νομικού φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.
Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ πλήττονται αυτή την περίοδο περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή στον πλανήτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.