ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βρετανία: Τα κουστούμια του Star Wars και του Game of Thrones μετατρέπονται σε ιατρικές στολές (βίντεο)

Βρετανία: Τα κουστούμια του Star Wars και του Game of Thrones μετατρέπονται σε ιατρικές στολές (βίντεο)

Κατασκευαστές κοστουμιών στη Βρετανία, που συνήθως ντύνουν τους ηθοποιούς σε μεγάλες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές από το Downton Abbey μέχρι το Game of Thrones και το Batman, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ράψουν ρούχα για τους γιατρούς που δίνουν μάχη εναντίον της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Δουλεύοντας από κουζίνες, αποθήκες και σοφίτες, σε ολόκληρη τη χώρα, η ομάδα μετατρέπει στολές σε ρούχα για γιατρούς και νοσηλευτές.

Η Ντούλσι Σκοτ, που προσφάτως έφτιαξε τα κοστούμια για την τηλεοπτική σειρά του BBC His Dark Materials, ηγείται της όλης προσπάθειας μαζί με έναν αγοραστή υλικών, που εργαζόταν κάποτε σε ένα ιατρικό δράμα.

Τώρα, τουλάχιστον 150 κατασκευαστές κοστουμιών φτιάχνουν τα ρούχα, μεταξύ αυτών επαγγελματίες που εργάστηκαν κατά το παρελθόν σε ταινίες και σίριαλ, όπως ο Πόλεμος των Άστρων, το Outlander και το Doctor Who.

«Όλο αυτό υπερέβη πολύ όλα όσα είχα φανταστεί» είπε η Σκοτ στο Reuters. «Έχουμε το εκπληκτικό, παγκοσμίου επιπέδου δίκτυο κατασκευαστών κοστουμιών που μας βοηθάει».

Η ομάδα ονομάστηκε Helping Dress Medics και ξεκίνησε διαδικτυακή εκστρατεία δωρεών με στόχο να προμηθευτεί υλικά.

Σε διάστημα δύο εβδομάδων συγκέντρωσε περισσότερες από 44.000 λίρες και έφτιαξε περίπου 6.000 ιατρικές στολές. Σε μία περίπτωση, μάλιστα, ένας κατασκευαστής κουρτινών προσέφερε τα υφάσματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι απίθανο και αποκαθιστά την πίστη μου στους ανθρώπους. Νομίζω ότι είναι θαυμάσιο» σημειώνει η Σκοτ. «Όμως, είναι και θλιβερό εάν αντιληφθείς πόση ανάγκη υπάρχει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.