ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πολύχρωμα αυγά: Κι όμως κότες κάνουν αυγά σε… παστέλ αποχρώσεις

Πολύχρωμα αυγά: Κι όμως κότες κάνουν αυγά σε… παστέλ αποχρώσεις

Γνωρίζατε πως υπάρχουν κότες που πέρα από λευκά ή καφέ αυγά, κάνουν και… πολύχρωμα;

Συγκεκριμένα, ο λόγος γίνεται για τη ράτσα Araucana, που έχει κοκκινωπά φτερά, και συχνά κάνει μπλε πράσινα, ροζ ή ακόμη και λιλά αβγά, σύμφωνα με την Aviculture Europe.

​Όταν βέβαια γράφουμε πως κάνει πολύχρωμα αβγά, μην φανταστείς πως μοιάζουν με εκείνα που βάφουμε το Πάσχα. Τα χρώματα δεν είναι τόσο έντονα και κινούνται στις παστέλ αποχρώσεις.

Με καταγωγή από τη Νότια Αμερική και συγκεκριμένα από τη Χιλή οφείλει το όνομά της στους Ινδιάνους Αραουκάνα. Η ράτσα Araucana όπως την ξέρουμε σήμερα είναι ένα υβρίδιο δύο νότιοαμερικάνικων φυλών: της Collonca, που γεννά μπλε αβγά και της Quetro, που γεννά ροζ-καφετί αβγά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κότες Araucana είναι γενικά πουλιά μεσαίου μεγέθους με ή χωρίς ουρά και ένα ζευγάρι τούφες από πούπουλα σαν σκουλαρίκια κοντά στα αφτιά. Το κύριο χαρακτηριστικό τους, όπως είπαμε, είναι τα πρασινομπλέ (συνήθως) αβγά, τα οποία φημολογείται πως έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερίνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.