ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Χονγκ Κονγκ: Εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού μετά από 3 εβδομάδες – Ψάχνουν την εστία μόλυνσης

Χονγκ Κονγκ: Εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού μετά από 3 εβδομάδες – Ψάχνουν την εστία μόλυνσης

Το Χονγκ Κονγκ ανέφερε σήμερα τα δύο πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού εδώ και τρεις εβδομάδες που δεν συνδέονται με κανέναν άνθρωπο που είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, με τις αρχές να προσπαθούν να εντοπίσουν την προέλευση των μολύνσεων αυτών.

Η πρώην βρετανική αποικία ακολούθησε μια από τις πιο αποτελεσματικές τακτικές παγκοσμίως στον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας covid-19, με τα περισσότερα κρούσματα να είναι εισαγόμενα και να τίθενται αμέσως σε καραντίνα. Όμως ο εντοπισμός νέων κρουσμάτων στην κοινότητα προκαλεί ανησυχία για την επανεμφάνιση τοπικών εστιών της ασθένειας.

Το Χονγκ Κονγκ επέτρεψε την επαναλειτουργία των μπαρ, των γυμναστηρίων και των κινηματογράφων την προηγούμενη εβδομάδα και ανακοίνωσε ότι κάποιοι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία τους στο τέλος του μήνα, όμως εξακολουθεί να απαγορεύει τις συγκεντρώσεις περισσότερων από 8 ατόμων.

Η απουσία κρουσμάτων στην κοινότητα τις τελευταίες εβδομάδες ενθάρρυνε και τους φιλοδημοκρατικούς διαδηλωτές να επαναλάβουν τις κινητοποιήσεις τους μετά την ανάπαυλα λόγω των περιοριστικών μέτρων, αν και η συμμετοχή σε αυτές παραμένει χαμηλή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τελευταία ανακοίνωση της τοπικής κυβέρνησης έκανε λόγο για δύο ντόπια κρούσματα –μία 66χρονη νοικοκυρά και την 5χρονη εγγονή της– και ένα εισαγόμενο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στο Χονγκ Κονγκ σε 1.051, με τέσσερις θανάτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.