ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βρετανία: Διαθέσιμα τα τεστ αντισωμάτων – Θα γίνονται δωρεάν

Βρετανία: Διαθέσιμα τα τεστ αντισωμάτων – Θα γίνονται δωρεάν

Τεστ αντισωμάτων για την διάγνωση του κορωνοϊού αναμένεται να διατίθενται σύντομα στο βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας NHS κατόπιν συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης Τζόνσον και της παρασκευάστριας φαρμακευτικής εταιρείας Roche.

Τα τεστ αυτά δείχνουν αν κάποιος είχε προσβληθεί από τον ιό στο παρελθόν, αναπτύσσοντας δυνητικά έστω προσωρινή ανοσία.

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού είπε ότι τα τεστ θα γίνονται δωρεάν σε όποιον τα χρειάζεται, αρχής γενομένης από το προσωπικό του NHS και τους εργαζόμενους σε μονάδες κοινωνικής περίθαλψης, που θα έχουν προτεραιότητα.

Το τεστ της εταιρείας Roche έλαβε έγκριση στη Βρετανία πριν από μία εβδομάδα.

Είχε χαρακτηριστεί από τον Μπόρις Τζόνσον το Μάρτιο ως εργαλείο που αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού κατά του κορωνοϊού.

Παρόλα αυτά οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει οριστικά στο συμπέρασμα ότι η παρουσία αντισωμάτων στον οργανισμό εξασφαλίζει ανοσία.

Η αλυσίδα πώλησης φαρμάκων και καλλυντικών Superdrug, εν τω μεταξύ, έγινε αυτή την εβδομάδα η πρώτη στη Βρετανία που πωλεί ένα διαφορετικό τεστ αντισωμάτων, της εταιρείας Abbott, έναντι 69 λιρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.