Λατινική Αμερική: Πάνω από 40.000 οι νεκροί από κορωνοϊό

Λατινική Αμερική: Πάνω από 40.000 οι νεκροί από κορωνοϊό

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 40.000 ανθρώπους στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει των επίσημων κυβερνητικών ανακοινώσεων.

Με 22.666 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 363.211 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, η Βραζιλία των 210 εκατομμυρίων κατοίκων είναι η χώρα που έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ πλήγμα από την πανδημία σε όλη την περιφέρεια, ακολουθούμενη από το Μεξικό (7.394 νεκροί επί συνόλου 68.620 κρουσμάτων μόλυνσης) και το Περού (3.456 νεκροί επί συνόλου 119.959 κρουσμάτων μόλυνσης).

Ο αριθμός των νεκρών στη Λατινική Αμερική και στην Καραϊβική διπλασιάστηκε μέσα σε δύο εβδομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) και την Οικονομική Επιτροπή για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (ECLAC), η οικονομική κρίση που πυροδοτεί η πανδημία θα αφήσει άλλους 11,5 εκατομμύρια ανθρώπους άνεργους στα κράτη της περιοχής φέτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.