Το γνωρίζατε; – Οι θερμοκρασίες που υπάρχουν σε ένα αυτοκίνητο… σκοτώνουν τον κορωνοϊό!

Το γνωρίζατε; – Οι θερμοκρασίες που υπάρχουν σε ένα αυτοκίνητο… σκοτώνουν τον κορωνοϊό!

Μέχρι στιγμής αυτό που έχουν πει αρκετοί ειδικοί είναι ότι οι υψηλές θερμοκρασίες και ο ήλιος έχουν θετική επίδραση στη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού.

Καλό θα είναι λοιπόν να αποφύγουμε την αποποίηση ευθύνης: Μην αφήνετε παιδιά, ζώα ή προϊόντα ευαίσθητα στη θερμότητα σε ένα καυτό εσωτερικό, προκειμένου αυτό να… απολυμανθεί από τον κορωνοϊό. Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Γεωργίας υποδηλώνει ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου του αυτοκινήτου σας, που προκύπτει από την ακτινοβολία του ήλιου θα μπορούσε όμως να σκοτώσει τον ιό που προκαλεί ο COVID-19. Ακόμα και σε μια μέρα που είναι σχετικά δροσερή, οι θερμοκρασίες μέσα σε ένα αυτοκίνητο μπορούν να αυξηθούν στους 113 βαθμούς μέσα σε μια ώρα ή ακόμη και σε 123 βαθμούς σε περισσότερο χρόνο. Αυτό όμως μπορεί να προκαλέσει θερμοπληξία και θάνατο σε πολυκυτταρικούς οργανισμούς, ενώ κάνει σε μεγάλο βαθμό το ίδιο και με τον νέο ιό SARS-CoV-2.

Η θερμότητα μειώνει δραματικά τον χρόνο που απαιτείται για την απολύμανση του κορωνοϊού. Ενώ μπορεί να ζήσει σε χαρτί και χαρτόνι για περίπου μια ημέρα και σε πλαστικό και ανοξείδωτο ατσάλι για τρεις ημέρες σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος 72 βαθμών F, αυξάνοντας τη θερμότητα στους 130 βαθμούς σκοτώνει το 99,99% του ιού σε περίπου 20 λεπτά.
Μια μέρα υπό τον ήλιο μπορεί να είναι αρκετή για να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού. Το σίδερο που έχουμε στο σπίτι κάνει ακριβώς αυτή την αποτελεσματική δουλειά στα υφάσματα των ρούχων μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πρέπει να γίνουν περισσότερες δοκιμές, αλλά γνωρίζουμε ότι το ζεστό περιβάλλον σκοτώνει τον ιό», δήλωσε ο Travis Glenn, καθηγητής επιστήμης περιβαλλοντικής υγείας στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας. «Όλοι μας πρέπει να φοράμε μάσκες προσώπου όταν ψωνίζουμε ή κάνουμε άλλες βασικές εργασίες έξω από τα σπίτια μας. Τα σταθμευμένα αυτοκίνητα ζεσταίνονται πολύ τις ηλιόλουστες μέρες. Έτσι, μπορείτε είτε να αφήσετε την εφεδρική μάσκα στο αυτοκίνητο ενώ ψωνίζετε, είτε απλώς να την αφήσετε στο αυτοκίνητο σας όταν φτάσετε στο σπίτι, αρκεί να σταθμεύσετε σε κάποιο ζεστό μέρος», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.