Ιταλία: 78 οι νεκροί λόγω κορωνοϊού σήμερα

Ιταλία: 78 οι νεκροί λόγω κορωνοϊού σήμερα

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 230.555. Οι νεκροί έφτασαν τους 32.955. Παράλληλα, 144.658 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 230.158 και είχαν χάσει την ζωή τους 32.877 άνθρωποι ενώ 141.981 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 78 άνθρωποι και καταγράφηκαν 397 νέα κρούσματα. 2.677 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, 521 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 7.917 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 44.504 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο αυξήθηκε κατά 97 κρούσματα. O αριθμός των νεκρών παρουσιάζει μείωση: έχασαν την ζωή τους 14 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιαθέντες είναι 1.175 περισσότεροι.

Ο αριθμός των νεκρών είναι ο χαμηλότερος από την αρχή των μετρήσεων. Στο μεταξύ, οι Ιταλοί πνευμονολόγοι προβλέπουν ότι το 30% των ασθενών που κατάφεραν να θεραπευθούν από τον κορωνοϊό, θα πάσχει, στο εξής, από χρόνια πνευμονικά προβλήματα και για τον λόγο αυτό ζήτησαν την ενίσχυση των δομών του δημόσιου συστήματος υγείας της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δε πασίγνωστος τραγουδιστής Αντρέα Μποτσέλι, μετέβη σήμερα σε νοσοκομείο της πόλης Πίζα, για να δωρίσει πλάσμα αίματος, στα πλαίσια πειραματικής φάσης για την θεραπεία του ιού. Ο καλλιτέχνης αποκάλυψε ότι ο ίδιος, η σύζυγός του και τα δυο του παιδιά του προσβλήθηκαν από τον ιό, αλλά μπόρεσαν να γίνουν καλά χωρίς να χρειαστεί να εισαχθούν στο νοσοκομείο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.