ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Όσα αποκάλυψε ο Γ.Μαγιορκίνης για τα τεστ στους τουρίστες

Όσα αποκάλυψε ο Γ.Μαγιορκίνης για τα τεστ στους τουρίστες

Ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας κατά του κορωνοϊού Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών του δηλώσεων σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων, αποκάλυψε την πρότασή του για τα τεστ που θα πραγματοποιούνται σε τουρίστες που θα φτάνουν στη χώρα τον Ιούλιο και οι οποίοι θα προέρχονται από χώρες εκτός λίστας που έχει καταρτίσει η χώρα.

Όπως ανέφερε, υπάρχει πιθανότητα να αυξηθεί η «χωρητικότητα» των τεστ με ευρωπαϊκή οδηγία κιόλας, «δεν είναι μόνο δική μας οδηγία, εμείς την προτείνουμε πολύ καιρό με το λεγόμενο «δεξαμενοποιημένο testing», δηλαδή για 30 άτομα να τρέξει ένα τεστ που να συμπεριλαμβάνει και τα 30 άτομα και αυτό έχει αποδειχτεί ότι είναι ισοδύναμο» τόνισε.

Δίνοντας ένα παράδειγμα ο κ. Γκίγκας εξηγεί πως σε περίπτωση 150 τουριστών αν χρειαστεί θα πάρουν από όλους δείγμα και αντί να τρέξουν 150 τεστ αυτά μπαίνουν σε μικροδεξαμενές και ελέγχονται με 5 τεστ.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «θα επαναξιολογήσουμε για τουρίστες από Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία. Προς το παρόν η επιδημικότητα τους είναι υψηλή».

Ειδικότερα για την άφιξη τουριστών από Βρετανία ο ίδιος ανέφερε πως «δεν το βλέπουμε να γίνεται σύντομα»

Κριτήρια αξιολόγησης των 29 χωρών

Ο κ. Γκίκας εξήγησε πως η επιτροπή αξιολογεί τις χώρες ανάλογα με την επιδημικότητα τους.

​«Δίνει μια σύσταση στο υπουργείο τουρισμού, ποιες χώρες έχουν αυξημένη επιδημικότητα και ποιες χαμηλότερη. Αξιολογούμε καταρχάς την λίστα που έχει βγάλει η EASA, η ευρωπαϊκή οργάνωση για την ασφάλεια των αεροδρομίων, η οποία αξιολογεί την ασφάλεια των διαφόρων αεροδρομίων. Άρα αρχικά αξιολογήσαμε αυτήν και ύστερα τα υπάρχοντα επιδημιολογικά δεδομένα και είδαμε ότι ταιριάζουν αυτά τα δεδομένα. Έτσι, σε πρώτη φάση είπαμε ότι υιοθετούμε την λίστα της EΑSA, δηλαδή έχει ευρωπαϊκή σφραγίδα και επαναξιολογείται και από εμάς και από την EASA».

Για τον συνωστισμό στα μπαρ ο ίδιος υπογράμμισε πως «αν η κοινωνία δεν θέλει να κάνει κάτι και δεν υπάρχει επιτήρηση δεν νομίζω πως μπορεί να βοηθηθεί η κατάσταση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.