ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ξεπέρασαν τις 150.000 τα κρούσματα κορωνοϊού στο Ιράν – 63 νέοι θάνατοι

Ξεπέρασαν τις 150.000 τα κρούσματα κορωνοϊού στο Ιράν – 63 νέοι θάνατοι

Ξεπέρασαν τις 150.000 τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στο Ιράν την ώρα που η χώρα αγωνίζεται να θέσει υπό έλεγχο την πρόσφατη έξαρση των κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση έχει σε μεγάλο βαθμό άρει τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί για τον κορωνοϊό, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα μέσα Φεβρουαρίου. Αλλά το υπουργείο Υγείας έχει προειδοποιήσει για μια πιθανή αναζωπύρωση της επιδημίας σε αρκετές επαρχίες. Συνολικά ανά τον κόσμο υπολογίζεται πως περισσότεροι από 6 εκατομμύρια πολίτες έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Κιανούς Τζαχανπούρ είπε ότι 2.516 νέα κρούσματα κορωνοϊού – αριθμός αντίστοιχα υψηλός με την ανακοίνωση του Σαββάτου – επιβεβαιώθηκαν σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 151.466.

Σύμφωνα με τον Τζαχανπούρ, από τη νόσο covid-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός, πέθαναν 63 άνθρωποι την ίδια περίοδο, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 7.797. Τα κρούσματα αυξάνονται στο Ιράν, μετά την πτώση που είχαν καταγράψει για περίπου δύο μήνες, από τις 2 Μαϊου.

Νέο lockdown για τον κορωνοϊό σε επαρχία της χώρας

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει επιβάλει εκ νέου lockdown για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού, μόνο στην επαρχία Κουζεστάν στο νοτιοδυτικό σύνορο του Ιράν με το Ιράκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικοί τόσο από το Ιράν, όσο και από το εξωτερικό έχουν εκφράσει ανησυχία σχετικά με τον επίσημο απολογισμό θυμάτων και κρουσμάτων του κορωνοϊού, λέγοντας ότι πιθανόν να είναι πολύ υψηλότερος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.